Gündem

Türkiye Havalimanları Uçuşlara Hazırlanıyor: Uğurlama ve Karşılama Yok!

Haziran ayında uçuşlara açılacak olan Türkiye havalimanlarına maskesiz girilemeyecek; havalimanlarında yolcular karşılanmayacak ve uğurlanmayacak.
28 Mayıs 2020
İstanbul Havalimanı@Shutterstock

Koronavirüs salgını sebebiyle hizmetlerine ara veren Türkiye’deki havalimanları uçuşlara hazırlanıyor. Hazırlıklarla ilgili olarak Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koronavirüs tedbirleri ile ilgili bir genelge yayımladı. Haziran ayında başlayacak uçuşlar öncesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan tedbirler genelgesine göre havalimanlarına maske kullanmayan yolcular alınmayacak. Yolcu uğurlamak ve yolcu karşılamak için havalimanlarına gelen refakatçiler de terminal içine alınmayacak. Sadece refakatçi zorunluluğu olan yolcuların refakatçilerine müsaade edilecek.

‘Havalimanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyon Genelgesi’ adlı dokümana göre, havalimanlarını kullanacak olan yolcular sağlık otoritelerinin belirlemiş olduğu tedbirler ve maske gibi koruyucu donanımlarını yanlarında bulunduracaklar. Bu kurallara uymayan yolcular havalimanlarına kabul edilmeyecek. Havalimanına gelmek için özel toplu taşıma servislerini kullanan yolcular, sosyal mesafe kuralına göre oturacak ve seyahat esnasında araçlara maskesiz olarak binişlere izin verilmeyecek. Toplu taşıma araçları sürekli takip edilecek.

YOLCULARIN ATEŞİ TERMAL KAMERALARLA ÖLÇÜLECEK

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı yolcuları hem gelişlerde hem de gidişlerde termal kameralarla kontrol edilecek. Kontrollerde yolcuların ateşi ölçülecek. Yolcular terminal binasına girişlerde mutlaka maske takacaklar. Bu arada, koronavirüs bakımından riskli olan bölgelerden gelecek olan yolcular için havalimanlarının imkanlarına göre fiziki şartlar elverdiği durumlarda diğer yolculardan farklı giriş ve çıkış kapıları olacak. Riskli bölgelerden gelen yolcuların termal kamera/ateş ölçümleri terminal girişinde yapılacak. Ateş, öksürük, solunum sıkıntısı olan yolcular tıbbi maske takılarak havalimanı sağlık birimlerine yönlendirilecek.

UÇAK ŞİRKETLERİ YOLCU BİLGİLERİNİ VERECEK

Hava yolunu kullanacak yolcuların kişisel bilgilerı TC Sağlık Bakanlığı ve gerektiğinde üçüncü ülkeler ile paylaşılmak üzere havayolu şirketlerinden istenebilecek. Yanlış beyanda bulunanlar hakkında cezai yaptırımlar uygulanarak ve uçuşuna izin verilmeyecek. Hava yolunu kullanacak yolculardan uçuşları öncesinde havayolu şirketlerine Türkiye sınırları içerisinde ikamet edecekleri adres ve bilgiler de istenecek .(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş