TÜRKİYE
Gündem

THY Uçuşlara Yeniden Başlıyor: Baştan Sona Her Şey Değişecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin koronavirüs önlemleri kapsamında hazırladığı “sağlıklı uçuş” kurallarını duyurdu.
29 Mayıs 2020
Türk Hava Yolları Uçağı

Türk Hava Yoları (THY) 4 Haziran’da iç hat, 10 Haziran’da ise dış hatta uçuşları başlatacağını duyurdu. Bununla birlikte ise koronavirüs önlemleri kapsamında bir dizi önlemlerin alınacağı kaydedildi. Buna göre Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Bilal Ekşi, seyahat boyu koronavirüs önlemleri kapsamında yapılması gerekenler ile alakalı açıklamalarda bulundu. Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, maske ve hijyen kurallarını uyulması ve temastan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Ekşi ayrıca yolcuların, yanlarında her 4 saatte bir değiştirecek kadar maske bulundurmalarını söyledi.

“El Bagajı Yok, Küçük El Çantası Var”

Ekşi, sözlerin devamında ise şu kuralları açıkladı: “Sosyal mesafeni koru: Mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et. Hijyene dikkat. El yıkamak ve mümkün olduğunca online işlemler ile seyahat. El bagajı yok. Küçük el çantası var. Koridorda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre: Biniş için arka sıradan öne doğru; İniş için önden arkaya doğru, sırasını bekleyerek anons ile.”

UÇAK İÇİNDE YAN KOLTUK BOŞ UYGULAMASI Olacak mı?

Uçak içinde yan koltuğun boş olup olmayacağıyla alakalı da konuşan Ekşi, Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC)’nin ortak yayınladığı kılavuzda, yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır diye kaydetti. Havacılık ve sağlık otoritelerinde; uçak havalandırma sistemleri, HEPA filitreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaş riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile henüz zorlayıcı bir kararın alınmadığını da sözlerine ekledi.

Türk Hava Yolları (THY) son olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş durdurma kararını uzattığını duyurmuştu. Buna göre uçuşların iç hatta 4 Haziran, dış hatta ise 10 Haziran’a kadar uzatıldığı kaydedilmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş