ALMANYA
Gündem

THY’den Almanya’ya Seyahat Edeceklere FFP2 Maske Zorunluluğu

THY, Almanya'ya seyahat edecek tüm yolcuların, 1 Şubat'tan itibaren FFP2 tipi maske kullanmaları gerektiğini duyurdu.
28 Ocak 2021
@aa

Yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, Almanya’ya seyahat edecek tüm yolcuların 1 Şubat’tan itibaren tıbbi maske kullanmaları gerektiğini duyurdu. THY’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kararın yetkili makamlarca alındığı belirtildi. Paylaşımda, “1 Şubat itibarıyla Almanya’ya seyahat edecek tüm yolcuların FFP2, KN95, N95 ya da tek kullanımlık tıbbi maske kullanmaları gerekmektedir.” denildi.

mutasyonlu virüsün yaygın olduğu ülkelerden gelecek olanlara giriş yasağı planlanıyor

Öte yandan koronavirüs vakalarında son günlerde düşüş kaydedilen Almanya’da 19 Ocak’ta sertleştirilen kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile ilgili beklentiler dile getirilirken, Federal Hükümet, mutasyona uğramış virüsün yaygın olarak görüldüğü ülkelerden gelecek olanlara giriş yasağı getirmeyi planlıyor.

“Alman Vatandaşları yasak kapsamı dışında bırakılabilir”

İçişleri Bakanı Horst Seehofer da mutasyon geçiren virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerden seyahatin yasaklanmasının planlandığını açıkladı. Seehofer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu ülkelerin İngiltere, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya olacağını söyledi. İlgili bakanlıklarla getirilecek istisnaların müzakere edildiğini belirten Seehofer, Alman vatandaşları ile nakliyat alanında çalışanların yasak kapsamı dışında bırakılabileceğini ifade etti.(C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş