Toplum

Zara Mohammed İngiltere Müslüman Konseyi’nin ilk kadın lideri oldu

İngiltere'nin en büyük İslami çatı kuruluşu olan İngiltere Müslüman Konseyi'nin liderliğine ilk kez bir kadın üye seçildi. Zara Mohammed üyelerin oylarının çoğunu alarak İngiltere Müslüman Konseyi'nin en üst makamı olan genel sekreterliğe getirildi.
02 Şubat 2021
29 yaşındaki Zara Mohammed İngiltere İslam Konseyi'nin ilk kadın lideri oldu. Fotoğraf: MCB

İngiltere Müslüman Konseyi (Muslim Council of Britain) hafta sonu seçime gitti. Konseyden yapılan basın açıklamasında “İngiltere’nin en büyük demokratik Müslüman şemsiye organı yeni bir Genel Sekreter seçti. Zara Mohammed, bu hafta yapılan oylamaların ardından İngiltere Müslüman Konseyi üyeleri tarafından seçildi.” dendi.

Zara Mohammed, konseyin yeni başkanı olarak yaklaşık dört yıldır görevi sürdüren Harun Han’ın yerini aldı. Seçimlerde Zara Mohammed üye oyların çoğunu elde etti. Mohammed seçimde görev için imam, öğretmen ve yayıncı olan Ajmal Masroor ile yarıştı.

“Umarım Seçilmem Diğer Kadınlara İlham Olur”

Zara Muhammed seçilmesiyle alakalı olarak şunları söyledi: “Vizyonum, İngiliz Müslümanlarının ortak yararına yönelik ihtiyaçları tarafından yönlendirilen gerçekten kapsayıcı, çeşitli ve temsili bir yapı oluşturmaya devam etmek. İlk kadın Genel Sekreter olarak seçilmek benim için büyük bir onurdur ve bu umarım daha fazla kadın ve gence liderlik rollerini üstlenmeleri için ilham verir. Bu organizasyonun ve toplumumuzun geleceği onlardır.”

Zara Mohammed twitter hesabından yaptığı paylaşımda da seçilmesinden duyduğu mutluluğu paylaştı ve Harun Han’ın ve konsey ekibinin yaptığı harika işlere devam edeceğini söyledi.

İlk Kadın Genel Sekreter

Zara Mohammed, İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans mezunu ve eğitim ve geliştirme danışmanı. Daha önce İngiltere Müslüman Konseyi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Zara Mohammed,  kurumun tarihinde Genel Sekreterlik görevine seçilen ilk kadın oldu.

Seçim sonuçlarına göre Hassan Joudi ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı olarak yeniden seçildi. Görev süresi sona eren İngiltere Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan şunları söyledi: “Bu büyük ulusal kurumun Genel Sekreteri olarak son dört buçuk yıldır topluma hizmet etmek bir ayrıcalık ve onurdu. Görev sürem boyunca gönüllülerin, personelimizin ve üyelerimizin adanmışlığının kanıtı olan bazı şaşırtıcı başarılar oldu.  Zara Mohammed’e başarılar  diliyorum – bu organizasyonu ülke çapındaki topluluklarımızın daha iyi hâle gelmesi için daha yüksek noktalara taşımaya devam etsin.”

İngiltere Müslüman Konseyi MCB, Birleşik Krallık’ın camiler, İslami okullar ve Müslüman derneklerinden oluşan en büyük çatı kuruluşu.  MCB’ye bağlı kuruluşlar iki yılda bir Genel Sekreter ve Ulusal Konsey seçiyor. 1997’de kurulan Konsey’in yönetim kadrosu için iki yılda bir seçim yapılıyor genel sekreterler en fazla iki dönem görev yapabiliyor. (ik)

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş