Toplum

Hanau Saldırısının Kurbanları Anısına “Çeşitliliğe Açık-Dışlanmaya Kapalı” Aksiyonu

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de 4’ü Türkiye kökenli 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırının yıldönümü yaklaşırken, kentte “Çeşitliliğe Açık-Dışlanmaya Kapalı” aksiyonu başlatıldı. Aksiyona Hanau'daki dinî cemaatlerden de destek geldi.
07 Şubat 2021
Evanjelist kilisesinden Martin Lückhoff ve Hanau İslam Cemiyeti İmamı Mustafa Macit Bozkurt. Fotoğraf: Uwe Zucchi

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de 4’ü Türkiye kökenli 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırının yıldönümü yaklaşırken, kentte Çeşitliliğe Açık-Dışlanmaya Kapalı aksiyonu başlatıldı. Kampanya kapsamında çift taraflı kapı levhaları hazırlatıldı. Levhaların bir tarafında “Çeşitliliğe Açık” diğer tarafında ise “Dışlanmaya Kapalı” ibaresi yer alıyor.

“HANAU’DA BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ”

Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada “Hanau’da birlik ve beraberlik içerisindeyiz.” dedi. Başlatılan kampanya ile şiddete, aşırılığa, dışlanmaya ve hoşgörüsüzlüğe Hanau’da yer olmadığına dikkat çekilmek istenirken, toplumda dayanışmanın ve hoşgörünün artırılması amaçlanıyor.

“AŞIRI SAĞCI KIŞKIRTMALARA VE ŞİDDETE YER YOK”

Kampanya’dan sorumlu Michael Sasse “Irkçılığın kurbanlarıyla dayanışma göstermek ve ırkçılığın toplumumuzda yeri olmadığını söylemek istiyoruz. Pandemi döneminde mevcut mesafe kuralları çerçevesinde herkes aksiyona katılarak, Hanau kentinde ve toplumun bütününde aşırı sağcı kışkırtmalara ve şiddete yer olmadığını gösterebilir.”  ifadelerini kullandı.

“MESELE ÇOĞUNLUK İÇERİSİNDE YAŞAMAK VE BUNU RAHMET OLARAK BİLMEKTİR”

Hanau’daki evanjelist kilisesinden Martin Lückhoff ve Hanau İslam Cemiyeti imamı Mustafa Macit Bozkurt cemaatlerine seslenerek, kampanyaya destek vermelerini istedi. İmam M. Macit Bozkurt Camia’ya yaptığı açıklamada “Allah, Kur’an-ı Kerim’de birbirinizle tanışasınız diye “sizi kavim ve kabilelere ayırdık” buyuruyor. Allah’ın bizi farklı farklı yaratması Allah’ın isteğidir. Burada asıl mesele çoğunluk içerisinde yaşamak ve bunu rahmet olarak bilmektir.” dedi.

LEVHALAR NEREDEN TEMİN EDİLEBİLİR?

Kampanya kapsamında hazırlanan kapı levhaları kısa süre içinde – özellikle mağazalar yeniden açıldığında – Hanau’daki sayısız dağıtım noktasında mevcut olacak. O zamana kadar vatandaşlar fachstelle.vielfalt@hanau.de adresinden e-posta yoluyla veya 06181 295891 numaralı telefondan levhaları sipariş edebilirler. Kampanya hakkında detaylı bilgiye ise www.offenfuervielfalt.de adresinden ulaşılabilir. (fy)

 

 

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş