Gündem

Almanya’da Açılan Bazı Okullar Yeniden Kapandı

Almanya’da Pazartesi günü eğitime kapılarını açan bazı okulların yeniden kapandığı bildirildi. Öğretmenler ve veliler şu şartlarda okulların açılmasının ertelenmesini istedi.
25 Şubat 2021

Almanya’da, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bir süre kapalı tutulan okulların gecen pazartesi günü yüz yüze eğitime başlaması sonrasında çeşitli eyaletlerde bazı okulların yeniden kapandığı bildirildi. Focus dergisinin online yayınında bildirildiğine göre, Bavyera, Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde bazı okullar yeniden kapandı.

Okul idareleri, velilerle öğretmenlerin okulların açılmasına olumlu bakmadığını, hayatın diğer alanlarında kilitlenme devam edip tedbirlerin sıkı sıkıya uygulanması karşısında okulların açık tutulmasını anlamadıkları ifade etti.

Medyaya konuşan öğretmenler de, yüz yüze eğitimin en iyi eğitim metodu olduğunu, ancak, sağlık tedbirleri açısından, en azından iki hafta daha beklenilmesi gerektiğini açıkladı.

Öğrenci velileri de, hem ailelerin hem de çocukların okula gitmemeleri dolayısıyla sıkıntı çektiklerini, çocukların öğretmen ve arkadaş ortamını özlediklerini dile getirmelerine rağmen çocuklarını okula göndermemeyi tercih ettiklerini belirtiyorlar. (ib)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş