Mutasyonlu Virüs Nedeniyle 5 Cami Geçici Olarak Kapatıldı

Mutasyonlu Virüs Nedeniyle 5 Cami Geçici Olarak Kapatıldı

Almanya’nın Düren kentinde bir camide 9 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmesi üzerine, toplam 5 cami geçici olarak kapatıldı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Düren kentinde bir camide 9 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmesi üzerine, İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Düren Hicret Camii’nin de aralarında bulunduğu, toplam 5 cami geçici olarak kapatıldı.

CAMİLER, VİRÜSÜN YAYILMASINI ENGELLEMEK AMACIYLA TEDBİREN KAPATILDI

Alman medyasında yer alan habere göre, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Fatih Camii’ne gelen 9 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi. Virüsün görüldüğü cami cemaatinin diğer camilere yönelmesinden ve virüsün hızla yayılmasından endişe duyan Belediye, Düren’deki diğer camilerin de kapatılması yönünde karar aldı.

IGMG Düren Hicret Camii’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, vakaların çoğalmasından endişe duyulduğu, bundan dolayı da Camii’nin tedbiren kapatıldığı belirtildi.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE CAMİLERDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Almanya’da yerel yönetimler ve dinî cemaatlerle yapılan görüşmeler sonucunda koronavirüs salgını kapsamında camilerle alakalı bazı kararlar alınmıştı. Buna göre camilerde abdest alınamayacak, camiye gelenler seccadelerini beraberlerinde getirecek, maske zorunlu olacak, saflar arasında en az 1,5 metre mesafe olacak, sınırlı sayıda insan alınacak, camiye giren herkesin iletişim bilgileri kaydedilecek ve içeriye girerken eller dezenfekte edilecek. (fy)