Gündem

Danimarka’da Dükkanlar Açıldı

1 Mart’tan itibaren 5 bin metrekareye kadar olan dükkanlar açıldı. AVM’ler kapalı. Kuzey ve Batı Jylland bölgelerinde okullar da açılıyor.
01 Mart 2021

Danimarka’da aralık 2020’den bu yana yürürlükte olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini, 1 Mart’tan itibaren kademe kademe kaldırıyor. İlk olarak küçük dükkanlar kapılarını açtı. 5 bin metrekareye kadar tüm dükkanların açılacağı ülkede sadece AVM’ler kapalı tutulacak. 5 bin metrekareden büyük olan ve AVM olmayan dükkanlar ise randevulu müşteri kabul edebilecekler.

Kuzey Jylland ve Batı Jylland bölgelerinde lise ve dengi eğitim kurumlarında öğrenciler okullarına dönebilecek. Öğrenciler haftada iki defa PCR testi yaptırmak zorunda kalacak.

İsveç, Almanya ve Polonya arasında Baltık Denizi’nde bulunan Bornholm adasında ise temel eğitim okullarının tüm sınıflarının açılmasına izin verildi. Kuaförler, dövme klinikleri, güzellik salonları, sürücü kurslarının da maske, mesafe ve son 72 saatte alınmış PCR testi kuralları çerçevesinde açılmalarına izin verildi.

En fazla 5 kişinin bir araya gelmesi kuralı açık havada yapılan kültürel ve spor faaliyetlerinde 25 kişiye çıkarılırken, kültürel faaliyetlere katılacak kişilerin son 72 saatte alınmış PCR testi ibraz etmeleri gerekecek.

Başbakan Mette Frederiksen, salgının kontrol altında tutulabilmesi için vatandaşların sık sık PCR testi olması gerektiğini de belirtti. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş