FRANSA
Gündem

Fransa’da Strazburg Eyüp Sultan Külliyesi’nin İlk Kubbesi Yerleştirildi

Fransa'nın Strazburg kentinde inşaatı süren Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu'na bağlı Eyüp Sultan Külliyesi'nin ilk kubbesi yerleştirildi.
12 Mart 2021
Fransa'nın Strazburg kentinde inşaatı süren Eyüp Sultan Külliyesi'nin ilk kubbesi yerleştirildi.

Fransa’nın Strazburg kentinde inşaatı süren ve Avrupa’nın en büyük camisi olma özelliğini taşıyacak olan Eyüp Sultan Camisi’nin ilk kubbesi yerleştirildi. Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, geçtiğimiz hafta yerleştiriken kubbeyle alakalı, “Büyük Eyüp Sultan Külliyesi inşaatımız dünyanın dört bir yanından gelen yardımlarla bu seviyeye ulaştı ve ilk kubbesi geçen hafta itibariyle yerleşti. Bu durumdan çok memnunuz ve çok mutluyuz.”

“hedefe doğru yılmadan koşmaya devam ediyoruz”

Mevcut duruma, Müslüman kardeşlerinin yardımıyla geldiklerini de belirten Şahin, “Bundan sonra da onların yardımlarıyla inşaatımızı tamama erdirip bu büyük külliyeyi hizmete açacağız inşallah. Buraya yardım edenlerin, amel deftleri kıyamete kadar kapanmayacak, kardeşlerimizden Allah razı olsun. İnanarak çıktığımız bu yolda tüm zorluklara rağmen hedefe doğru yılmadan koşmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Strazburg Eyüp Sultan Külliyesi

Eyüp Sultan Külliyesi, inşaatı tamamlandığında Avrupa’nın en büyük camisi olacak. Osmanlı mimarisine göre inşa edilen, 15 dönüm arazi üzerinde, 3 bin kişilik mescit, konferans salonları, okul, kütüphane, öğretmenler odası, restoran ve butiklerin yer alacağı külliyenin ayrıca 600 araç kapasiteli otoparkı ve bisiklet parkı da bulunacak.
44 metre yüksekliğinde çifte minaresiyle Strazburg’un dini, mimari ve kültürel çeşitliliğine renk katacak caminin ana kubbesi etrafında 27 küçük çapta kubbe de yer alıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş