ALMANYA
Gündem

Almanya’da Sağlık Görevlisi Mülteciyi Yumrukladı, Polis İzledi!

Almanya'nın Kassel kentindeki bir mülteci yurdunda bir sağlık görevlisinin, sedyede elleri bağlı şekilde yatan Suriyeli sığınmacıya yumruk attığı ve olayı polis memurlarının tepki vermeden izlediğini gösteren kamera kayıtları, ülkede büyük tepki çekti.
12 Mart 2021
Almanya'nın Kassel kentindeki bir mülteci yurdunda bir sağlık görevlisi, sedyede elleri bağlı şekilde yatan Suriyeli sığınmacıya yumruk attı.

Almanya, ilk yardım görevlisi sağlıkçının, Suriyeli bir mülteciye attığı yumruk görüntülerini konuşuyor. 8 Kasım ayında yaşandığı belirtilen olayda, Kassel’de mültecilerin kaldığı yurdun görevlileri, 32 yaşındaki mülteci Amar H.’nin bina girişinde olay çıkarıp, yangın söndürme tüpünü püskürttüğü gerekçesiyle polis çağırdı. Bunun üzerine yurda polisle birlikte ilk yardım görevlileri de gitti.

polislerin müdahale etmediği kameralara yansıdı

Daha sonra yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıyor. Görüntülerde, bir ilk yardım görevlisinin, iki üç adım geri çekilerek kuvvet alıp sedyeye yatırılmış ve elleri bağlı olan savunmasız mülteciye yumruk attığı görülüyor. Polislerin ise olaya müdahale etmedikleri net bir şekilde görüntülere yansıyor.

“Görüntüler Dehşet Verici”

Olayın ardından, ortaya çıkan görüntülerle ilgili Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier de açıklamalarda bulundu. Bouffier, “Videodaki görüntüler dehşet verici. Olayla ilgili koşullar ve olayın akışı mümkün olduğunca çabuk açıklığa kavuşturulmalı.” diye kaydetti.

Polis, yumruğa raporunda yer vermedi

Polis, olayla ilgili yaptığı açıklamada, polis memurlarının, Amar H’nın olay yerinde eline aldığı merdiven ile saldırmaya çalıştığını iddia etti.  Bu saldıryı, biber gazı kullanarak durdurduklarını belirtti. Bu şekilde kendisini etkisiz hâle getirdiklerini ifade etti. Olay esnasında saldırganın polis memurları ve acil yardım görevlerinin üzerine defalarca tükürdüğü ifade edildi. Polis, mültecinin iki yerden kırılan elmacık kemiğinin doktor raporunda yer almasına rağmen, bu yumruğu rapor etmedi.

Ayrıca polis, yaşanan olay sonrası hastaneye götürülmek üzere acil yardım aracına konulan Amar H’nın, burada da olay çıkardığını belirtti. 32 yaşındaki mültecinin, bir kez polis memurun, bir kez de sağlık görevlisini tekmelediğini ifade etti. Raporda, sağlık görevlisini, attığı tekme ile araçtan dışarı ittiği kaydedildi.

“Polisin, yaşananları masumlaştırmaya çalışması skandal”

Amar H’nın avukatı Adnan Aykaç da konuyla ilgili konuşurken, polisin, bu yaşananları masumlaştırmaya çalışmasını bir “skandal” olarak nitelendirdi. Suriye mültecinin olay esnasında bağlı olduğunun altını çizen Aykaç, yapılananların işkenceye yakın olduğunu belirtti.

Polis, yumruğun, sedyenin başlığına gelmiş olabileceğini iddia ediyor

Geceyi hücrede geçiren Amar H., ertesi gün polise giderek kendisine yumruk atan ilk yardım görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kassel Savcılığı, Amar H.’nin ifadesi doğrultusunda olay yerinde bulunan polisler hakkında da soruşturma başlatıldığını duyurdu. Polis ise videoda yer alan görüntülerden yola çıkarak, gerçekten Amar H’nın kafasına mı yoksa sedyedeki başlığa mı vurulup vurulmadığının kesin olarak söylenemeyeceğini iddia etti. Bu nedenle soruşturmaya gerek olmadığını ifade etti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş