Dünya

Avustralya’da Çocuk Hastanesine Anlamlı Bağış

Hasene Derneği Avustralya Temsilciliği ve Avustralya İlim Koleji Melbourne Royal Çocuk Hastanesi’ne 15 bin Avustralya doları bağışta bulundu.
07 Nisan 2021
Hasene Derneği Avustralya Temsilciliği ve Avustralya İlim Koleji Melbourne Royal Çocuk Hastanesi’ne 15 bin Avustralya doları bağışta bulundu.

Hasene Derneği Avustralya Temsilciliği ve 3000’e yakın öğrencisi olan Avustralya İlim Koleji Victoria eyaletinde başlatılan Good Friday Appeal adı altında organize edilen geleneksel yardım kampanyasına katıldı. Bu kapsamda Avustralya Hasene Derneği ve Avustralya İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatlarına bağlı resmî okul İlim Koleji ortaklaşa yürüttükleri  yardım çalışması ile 2 Nisan Cuma gününe kadar topladığı 15 bin Avustralya dolarını Melbourne Royal Çocuk Hastanesi’ne bağışladı.

“Avustralya’daki toplumun dertlerine ortağız.”

Konuyla ilgili olarak Camia’ya konuşan Hasene Avustralya Dernek Başkanı Yusuf Ziya Sula, “Bu yardım kampanyası; Victoria eyaleti genelinde yürütülen, tüm Avustralya toplumunun yüksek ilgi göstermiş olduğu, Melbourne Royal Çocuk Hastanesi ve hastalarına verilen sağlık hizmetlerine destek olmak amacıyla yürütülen bir çalışmadır. Bu bağlamda, okulumuzdaki öğrenciler, öğretim görevlileri ve diğer tüm bağışçılarımızın da katkılarıyla 15,000 Avustralya dolarını 2 Nisan tarihine kadar toplayarak ilgili yetkililere teslim ettik.” dedi.

Avustralya halkının her zaman yanında olduklarının altını çizen Sula, “Bu çalışma ile beraber bizler, Avustralya’daki toplumun dertlerine ortak olduğumuzu ve asla yerel sıkıntılara karşı kayıtsız kalmadığımızı da göstermiş olduk.”  şeklinde konuştu.

İlim Koleji ise sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajla bağışçılara cömert katkılarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Victoria eyaleti genelinde yürütülen kampanya sonunda Melbourne Royal Çocuk Hastanesi için 17, 122,879 Avustralya doları bağış toplandığı açıklandı. Toplanan bağışların; araştırma çalışmalarının desteklenmesi, malzeme temini, hasta merkezli bakım çalışmaları ve hastaların eğitimi için kullanılacağı açıklandı. Hastane yetkilileri ve çalışanları ise hazırladıkları ve sosyal medyadan paylaştıkları bir video ile tüm bağışlara teşekkür etti.

Hasene Avustralya’daki Yangında Desteği Takdir Toplamıştı

Hasene Avustralya Derneği kıtadaki çalışmalarıyla göz dolduruyor. 2020 Ocak ayında aşırı sıcakların ve kuraklığın sebep olduğu ve 10 milyon hektardan fazla alanın kül olduğu orman yangınlarında evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar için çeşitli yardım çalışmaları da yürütmüştü. İlk etapta hızlı bir şekilde 14 bin dolar toplayarak yetkililere teslim edilmişti. Hasene ve Avustralya İslam Toplumu Millî Görüş gönüllülerinden oluşan 20 kişilik bir ekip ise sıcak yemekler dağıtarak yangınla mücadele eden itfaiye çalışanlarına ve yangın mağdurlarına destek olmuştu.  (c)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş