Toplum

“Almanya’da Ev Fiyatları Kesinlikle Daha da Artacak”

Almanya’da ev ve daire satın almak isteyenlerin sayısındaki artış, özellikle pandemi döneminde fiyatlara da yansıdı. Camia Haber konuyu sizler için Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Serdar Çakan ile görüştü.
08 Nisan 2021
@Shutterstock

Almanya’da ev fiyatları koronavirüs salgınını döneminde fahiş şekilde artmış durumda. Sert kapanma ve evden çalışma döneminde vatandaşların ev ve dairelere ilgisi artarken, ev fiyatları da 2020 yılında bir sene öncesine göre yüzde 7,4 arttı. Yapılan bir araştırmaya göre ayrıca vatandaşların ağırlıklı olarak düşük faizli uzun vadeli konut kredisi ile ev hayalini gerçekleştirmeye çalıştığı belirtildi.

“Almanya’da Ev Fiyatları daha da yükselecek”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Serdar Çakan, tüm bankacı ve gayrimenkul uzmanlarının ev fiyatlarıyla alakalı düşüncelerinin aynı olduğunu belirtirken, “Herkeste beklenti aynı. Herkes daha da yükseleceğini  düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

“Pahalaşmanın en büyük sebebi düşük faizler”

Evlerin pahalaşmasını ana üç sebebe bağlayan Çakan, “En büyük sebep, faizlerin yüzde bir veya altında olması. İkinci sebep, parası olan insanların, paralarının bankada bir işe yaramadığını anlamış olmaları hatta eksik faiz ile zarara girmeleri. Üçüncü sebep ise kiraların yükselmesi. İnsanlar, ‘Bin Euro’yu kiraya vereceğime, 300 bin Euro’ya daire alırım’ diye düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

“biz hâlâ burada ucuza oturuyoruz”

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan özellikle Köln ve çevresinde ev fiyatlarının daha da artacağının altını çizen Çakan, “Almanya ve Avrupa geneline bakarsak biz hâlâ burada ucuza oturuyoruz. Bugün Almanya ülke olarak ekonomi açısından çoğu devletten daha stabil durumda. Almanya’da öyle bir balon patlaması gibi bir durum olmaz. Ev fiyatları kesinlikle daha da artacak.” ifadelerini kullandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş