Gündem

Almanya Federal Çalışma Bakanı İş Yerinde Test Zorunluluğu Talep Etti

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, korona testlerinin iş yerlerinde zorunlu hâle gelmesini talep etti.
11 Nisan 2021
Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil @Shutterstock

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, ülke genelinde tüm şirketlerin çalışanlarına 12 Nisan’dan itibaren haftada bir kez test imkânı sunması gerektiğini açıkladı.

“BU ADIMI ATMAK ZORUNDAYIZ”

Bakan Heil ‘Bild am Sonntag’ gazetesine yaptığı açıklamada, “İş dünyası da dahil olmak üzere herkes koronavirüs ile mücadelede üzerine düşeni yapmalı. Evden çalışmayanları korumak için şirketlerde testlere ihtiyacımız var, bu adımı atmak zorundayız.” dedi. Bakanın bu talebini 12 Nisan’da yapılacak kabine toplantısında dile getireceği belirtildi.

ÇALIŞANLARI KORUMAK İÇİN TEST OLMA İMKÂNI SUNULMALI

Almanya’da yapılan bir ankete göre işverenlerin yüzde 60’ı çalışanlarına test imkânı sunuyor. Heil, “Görüldüğü üzere yüzde 40’lık bir kesime test imkânı sunulmuyor. Bundan dolayı iş dünyasında test zorunluluğu uygulanmalı. Böylelikle hem çalışanları korumuş oluruz hem de işveren şirketini kapatmak zorunda kalmaz.” dedi.

Perakende sektörü gibi müşterilerin yoğun olduğu sektörlerde, işverenin çalışanına haftada iki kez test olma imkânı oluşturması gerektiği belirtilen haberde, 30 Nisan’a kadar geçerli olan evden çalışma uygulamasının da uzatılacağı belirtildi. (fy)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş