SOSYAL YARDIM
Toplum

Hasene International Derneği 2020 Yılında 2 Bin 20 Su Kuyusu Açtırdı

Hasene International derneği geçtiğimiz yıl toplam 13 ülkede 2 bin 20 su kuyusu açtırdı.
16 Nisan 2021
@Hasene

Hasene International derneği mazlumun eli olmaya devam ediyor. Su Kuyusu projesi kapsamında çeşitli ülkelerde bugüne kadar binlerce kuyu açılmasına vesilen olan Hasene derneği, buna göre başta Çad, Nijerya, Kenya, Benin, Tanzanya ve Uganda olmak üzere, 2020 yılında toplam 2 bin 20 su kuyusu açtırdı. 2019 yılında ise su kuyusu sayısı 15 ülkede, bin 453 olarak açıklanmıştı.

“Yetim Projesi”

Hasene derneği, Su Kuyusu projesinin yanında bir çok çeşitli çalışmalara imza atmaya da devam ediyor. Bunlardan biri olan olan Yetim Projesi ile savaş, doğal afet, kaza ve hastalık gibi değişik sebeplerle annesini, babasını veyahut her ikisini de kaybetmiş, yardıma ihtiyacı olan çocuklara destek olunuyor. “Yetimi yetim bırakma” sloganı çerçevesinde yürütülen bu çalışma ile yetimlere düzenli ve sürekli destek olunuyor.

“Bir Damla Hayır”

Öte yandan Hasene derneği’nin projelerine Müslümanların desteği artıyor. Almanya’da yaşayan İpek Toy ve Gülfer Demir tarafından yürütülen “Bir Damla Hayır” projesi kapsamında da Hasene derneği’nin çalışmalarına katkı sağlanıyor. Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Toy, projeye geçen sene mayıs ayında başladıklarını belirtirken, “Hasene derneğinin ‘Su Kuyusu Projesi’ çerçevesinde 21 projeyi bitirdik. Yakın zamanda “Yetim Projesi”ne de katkı sağlayıp, bir yetimhane açtırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Söz konusu bağışları, “Bir Damla Hayır” Instagram hesabı ve PayPal üzerinden aldıklarını sözlerine ekledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş