Gençlik

Afganistan’dan Mülteci Olarak Gelen 12 Yaşındaki Harun Almanya’da Hafız Oldu

Afganistan’dan mülteci olarak geldiği Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş Ingolstadt Hafızlık Kurumu’yla tanışan 12 yaşındaki Harun Özbek, üstün gayretiyle hafızlığını tamamladı.
27 Mayıs 2021
@Camiahaber Hafız Harun Özbek

İslam Toplumu Milî Görüş (IGMG) çatısı altında hafızlar yetişmeye devam ediyor. Son olarak Afganistan’dan Almanya’ya mülteci olarak gelen 12 yaşındaki Harun Özbek, Ingolstadt Hafızlık Kurumu’nda hafızlığını tamamladı.

“ben onu Kur’an hafızı yapacağım”

Ingolstadt Hafızlık Kurumu Müdürü Ramazan Çelik, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Özbek ailesinin Almanya’ya geliş sürecinde büyük badireler atlattığını ifade etti. Yolculuk esnasında ailenin yakalandığını, Hafız Harun Özbek’in abisinin öldüğünü, Hafız Harun’un ise ölümle burun buruna gelmesi sonucu Baba Arif Özbek’in dua ettiğini belirten Çelik, baba Arif Özbek’in o esnada “Ya rabbi oğlumu bana bağışla, ben onu Kur’an hafızı yapacağım.” diye dua ettiğini belirtti.

“Arif abinin adağı yerine geldi ve oğlu hafız oldu”

Özbek ailesinin daha sonra Almanya’da 2019 senesinde devlet tarafından Ingolstadt’a gönderildiğini belirten Çelik, ailenin burada Ingolstadt Hafızlık Kurumu’yla tanıştığını ifade etti. Buna göre 28 Mayıs 2019 tarihinde hafızlığa başlayan Harun Özbek’in, hıfzını 11 Mayıs 2021 tarihinde tamamladığını kaydetti. Çelik son olarak, “Bu süreçte öğrencimiz gerçekten çok gayretli bir şekilde çalışma sarf etti. Kendisi çok dürüst, ahlaklı ve çalışkan bir öğrencimiz. Elhamdulillah Arif abinin adağı yerine geldi ve oğlu hafız oldu.” diye kaydetti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş