Arama Kurtarma Botuna Marwa El-Sherbini’nin İsmi Verildi

Arama Kurtarma Botuna Marwa El-Sherbini’nin İsmi Verildi

Alman sivil toplum kuruluşu Mission Lifeline, Akdeniz’de arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan bota, Dresden Eyalet Mahkemesi’nde uğradığı ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybeden Marwa el-Sherbini’nin ismini verdi.

Almanya’nın Dresden kentinde kurulan sivil toplum kuruluşu Mission Lifeline Akdeniz’de arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan bota, Dresden Eyalet Mahkemesi’nde uğradığı ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybeden Marwa el-Sherbini’nin ismini verdi.

Mission Lifeline tarafından yapılan açıklamaya göre, Marwa adı verilen bot, Akdeniz yoluyla Avrupa’ya ulaşmaya çalışan düzensiz göçmenlerin teknelerini tehlikelere karşı koruyacak ve tehlike anında yerel kurtarma ekiplerini haberdar edecek.

“GEMİMİZİN ADI MARWA”

Alman sivil toplum kuruluşu Mission Lifeline sitesinde şu ifadelere yer verildi,

“Biz İslam ve yabancı düşmanı Pegida (Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) hareketinin ortaya çıktığı şehirde, yani Dresden’de yaşayan insanlarız. Burada her gün ırkçı ve yabancı düşmanlığı kaynaklı saldırılar sıradan hâle geldi. Burası Almanya için Alternatif (AfD) gibi sağ popülist partilerin bulunduğu bir şehir. Burası AfD, CDU ve FDP belediye meclislerinin, belediye başkanının çekimser kalmasıyla, Dresden’in mültecileri karşılamak için “Güvenli Limanlar” şehir ittifakına katılımının engellendiği bir şehir. Burası 13 yıl önce Marwa El-Sherbini‘nin Müslüman olduğu için öldürüldüğü şehir. Onun ölümü bilhassa Dresden’de Müslüman karşıtı ırkçılığa yönelik uyarı niteliğinde olmalıydı.”

Kuruluş, Dresden belediyesinin İslam ve yabancı düşmanı Pegida hareketinin taraftarlarıyla dialog içerisinde olunması gerektiği söylemine ithafen, “Buna mecbur değiliz. Biz Dresden’liyiz. Gemimizin adı MARWA.” sözlerini kullandı. (fy)