Toplum

IGMG 6. Eğitim Şurası Sona Erdi

İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatı'nın (IGMG) organize ettiği Eğitim Şurası’nın 6’ncısı sona erdi. Şura'da 351 uzman eğitimcinin katılımıyla çeşitli konular müzakere edildi.
Habip Yazıcı
30 Mayıs 2021
25 Nisan’da başlayan Eğitim Şurası pandemi nedeniyle çevrim içi yapıldı. Fotoğraf: @camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Eğitim Başkanlığı tarafından organize edilen 6. Eğitim Şurası bu yıl farklı bir organizasyon süreci içerisinde icra edildi. 1996 yılında başlayan Şura çalışmaları, tarihinde ilk kez çevrim içi yapıldı. Üç aşamada tamamlanan Eğitim Şurası’nda 17 konu 17 grupta müzakere edildi.

EĞİTİM ŞURASI 3 AŞAMADA TAMAMLANDI

Çalışmanın Eğitim Başkanlığı adına sorumluluğunu, takibini ve yönetimini Materyal Müfredat ve İnsan Kaynakları alan sorumlusu Habip Yazıcı yaptı. Bu sene Gençlik Teşkilatı’nın da katıldığı Eğitim Şurası 25 Nisan’da başladı. İlk aşamada çalışma grupları, üyeler ve grup idarecileri belirlendi. İletişimin hızlı ve kolay olması açısından WhatsApp grupları oluşturuldu. Tanışma ve bilgilendirme amaçlı yapılan ilk oturumun ardından her alanla ilgili alan sorumluları tarafından kaleme alınan “Alan Bilgilendirmeleri” ve Şura’da müzakere edilecek konuları içeren “Sor Çöz” dosyaları grup başkanları aracılığı ile gruplarla paylaşıldı. Böylelikle her katılımcının diğer alanlarda yapılan çalışmalardan haberdar olması hedeflendi.

İkinci aşamada ise grup üyeleri “Sor Çöz” dosyalarındaki sorulara kendi önerinilerini yazıp grup başkanlarına ve yardımcılarına iletti. Toplanan dosyalar “Müzakereler”  dosyasında bir araya getirilerek grubun fikri müktesebatı oluşturuldu. Böylece ikinci oturum öncesi her grubun çalışmaları toparlanmış oldu. 9 Mayıs tarihinde yapılan ikinci toplantıda ortaya çıkan görüşler özetlenerek grubun müktesebatı üyelerle paylaşıldı. Görüşlerine ekleme yapmak isteyenlerin ve çalışmasını tamamlayanların dosyaları da alınarak “Müzakereler” dosyası tamamlanmış oldu.

Grup başkan ve yardımcıları “Müzakereler” dosyasını esas alarak “Taslak Nihai Raporu” oluşturdular. Taslak rapor 29 Mayıs tarihinde icra edilen son aşamanın ilk oturumunda ele alınıp, tartışıldı ve müzakereler sonucunda ittifak edilen görüşlerle nihai raporlar oluşturuldu. Öğleden sonraki ikinci oturumda ise nihai raporlar tüm katılımcıların huzurunda grup başkanları tarafından okundu.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Şura’ya katılarak, Eğitim Başkanlığını ve tüm katılımcıları göstermiş oldukları gayretten ötürü tebrik etti. Şura 29 Mayıs’ta IGMG Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam’ın yaptığı teşekkür ve kapanış konuşması ile tamamlandı. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş