Gündem

Fransa’da Camilerde Yeniden Sosyal Mesafesiz Saf Tutulabilecek

Fransa'da normalleşme sürecinin dördüncü aşaması bugün başladı. Vaka sayısının düşmesi sonrası birçok kısıtlama kaldırılırken, camilerde sosyal mesafe de kaldırıldı.
Mustafa Pala
30 Haziran 2021

Fransa’da 30 Haziran 2021 tarihinden itbaren kısıtlamalarda yeni dönem başladı. Ülkede kadameli normalleşmenin 4’üncü aşamasına geçilirken, bugünden itibaren iç mekan konser ve festivaller dışında bütün kısıtlamalar kaldırıldı. Yeni dönemin başlaması ile geçen yıl mart ayında itibaren uygulanmaya başlanan camilerde sosyal mesafel kuralları da kaldırılmış oldu.

Daha öncesinde camilerin içerisinde birer metre aralıklar ile namaza durulurken 30 Haziran’dan itibaren geçerli olan kademeli normalleşme ile cami içerisinde cemaat yan yana saf tutabilecek.

“Maskelere Devam”

Kapalı alanlarda ki maske takma zorunluğu ise devam edecek. Fransa Milli Görüş İslam Konfederasyonu’ndan(CIMG) yapılan açıklamada, “Cami cemaatimiz kapalı alanlarda maske takma kurallarına devam etmeliler. Ayrıca kendilerine mümkün olduğu kadar şahsi seccadelerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. ifadeleri kulanıldı.

Öte yandan bugünden itibaren Fransa’da halka açık alanlar yüzde 100 kapasiteyle müşterilerini ağırlayacak. Mağazalar, spor salonları, yüzme havuzları, restoranlar, sinemalar, tiyatrolar, düğün salonları veya müzeler gibi halka açık tesislerde kişi sayısına ilişkin sınırlandırma kaldırılıyor. Restoran ve kafeler yüzde 50 kapasiteyle ve bir masada en fazla 6 kişi olmak üzere iç mekanda müşteri kabul ediyordu. Ülkede maske takma zorunluluğunun ise devam edeceği belirtildi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş