Gündem

Fransa’da Cumhurbaşkanı Adayından İslamofobik Vaat: “Muhammed İsmini Yasaklayacağım!”

Fransa'da nisan ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan Eric Zemmour, kazanması durumunda Muhammed isminin çocuklara verilmesini yasaklayacağını söyledi.
15 Eylül 2021
Eric Zemmour, nisan ayında düzenlenecek seçimlerde adaylığını açıkladı @Foto: France2

Fransa’da, Nisan ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan daha önce İslamofobik sözleri nedeniyle mahkum olan Fransız aşırı sağ gazeteci ve yazar Eric Zemmour, yine İslam’ı ve Müslümanları hedef aldı. Konuk olarak katıldığı devlet televizyonu France 2’daki bir programda konuşan Zemmour, seçilirse özellikle Müslüman isimlerinin yasaklanması için sıkı önlemler alma vaadinde bulundu.

Gazetecinin “İslam’ın cumhuriyet ile uyuşmadığını savunuyorsunuz. Yarın iktidara gelirseniz ne yapacaksınız? Bütün Müslümanlar’ı kovacak mısınız? İsim yasağı mı getireceksiniz? ” sorusuna Zemmour, “Evet. 1803 yasasını yeniden getireceğim” karşılığını verdi. Gazetecilerin, “Cumhurbaşkanı olursanız bir Fransız oğluna Muhammed adı veremeyecek mi?” diye sorması üzerine ise Irkçı yazar, “Hayır, Muhammed adını veremeyecek. İkinci isim olarak verebilir. Burada ilke asimilasyon olacak. Eğer hala 3. nesil çocuğuna Muhammed adını veriyorsa, bunu son derece üzücü buluyorum. Normal olarak bir önceki neslin zaten ismini değiştirmiş olması gerekiyordu” diye konuştu.

Zemmour’un açıklamaları her kesimden tepki topladı. Kendi görüşlerine yakın aşırı sağcı Beziers Belediye Başkanı, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün eski Başkanı Robert Menard “Bu son derece hatalı bir açıklama. Adınız Muhammed ya da Nureddin olabilir ama mükemmel bir Fransız olabiliriz” diye konuştuı.

Sosyal medyada da Zemmour’a yönelik sert tepkiler yükselirken, bazı sosyal medya kullanıcıları da Eric isminin İskandinav kökenli, Zemmour soyadının ise “Cezayir Berberleri’ne ait bir isim” olduğunu hatırlattı. Yasağa en başta kendi isim ve soyisimi ile başlaması önerisinde bulundu.

CCIF Fransa'da İslamofobi Raporunu Açıkladı. Gündem | 4 Ekim 2020 Fransa’da İslamofobi Son 3 Yılda Yüzde 77 Arttı: En Büyük Mağdur Kadınlar 4 Ekim 2020

ERİC ZEMMOUR KİMDİR?

Fransa’da İslamofobi ile özdeşleşen isimlerden gazeteci-yazar Eric Zemmour, uzun bir dönem Fransa’nın önde gelen sağcı gazetelerinden Le Figaro’da çalıştı. ülkenin popüler haber kanallarından CNews’teki tartışma programlarına düzenli olarak konuk oluyor.

Müslüman dünyasına ve göçmenlere duyduğu nefreti zaman zaman dile getiren gazeteci Eric Zemmour, Fransa’nın 1841’de Cezayir’deki Müslümanlara ve Yahudilere yaptığı katliamı savunarak “Fransız olmak budur, ben bugün katliamı yapan General Bugeaud’nun yanındayım” demişti.
Paris’te aşırı sağcıların düzenlediği bir toplantıda kullandığı İslam karşıtı sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Zemmour, “dini nefrete dayalı provokasyon” suçlamasıyla mahkum olmuş, 3 bin euro para cezası çarptırılmıştı.

BİRÇOK KEZ İSLAM DÜŞMANI İFADELERİ NEDENİYLE MAHKUM OLDU

Zemmour, 2014 yılında İtalyan Corriere Della Sera gazetesine o dönem yayınlanan ve oldukça tartışılan “Fransız İntiharı” isimli kitabı hakkında verdiği röportajda, “Müslümanların Fransa’yı kaosa ve iç savaşa götürdüğünü” savunmuştu. Zemmour, bu açıklaması nedeniyle de Müslümanlara karşı kin ve nefret içeren söylemleri nedeniyle 3 bin Euro para cezasına mahkum edilmişti. 2011 yılında da ”Uyuşturucu ticareti yapanların çoğunluğu siyahi ve Arap” ifadeleri sebebiyle iki kez biner Euro’luk para cezasına çarptırılmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş