Gündem

Köln’de Ezan Okumak İçin İlk Müracaat Yapıldı

Cuma günleri ezan okunma müsaadesi verilen Köln’de ezan izin ilk müracaat yapıldı. Müracaata ne zaman cevap verileceği bilinmiyor.
12 Kasım 2021
Radikalleşme Tartışmalarında Camilerin Sorumlulukları @camiahaber

Almanya’nın Köln kentinde ezan okunması için ilk müracaat yapıldı. Müracaat belediye tarafından değerlendirilmeye alındı. Müracaata ne zaman cevap verileceği ise henüz belli değil.

Köln Belediyesi din özgürlüğü kapsamında camilerden sadece Cuma namazı için ezan okunmasına belirli şartlar altında izin verileceğini açıklamıştı. Belediyenin ezan için izin vermesi üzerine camiler konuyu yönetimlerinde görüşmüş, belediyenin kararı üzerine yapılan tartışmalar sonrasında bekleme kararı almıştı.

Ezan Okunması İçin Gerekli Şartlar

Köln Belediyesi camilerden ezan okunabilmesi için belirli şartlar ortaya koydu. Bu şartlar arasında ezanın beş dakikadan uzun sürmemesi şartı da bulunuyor. Ezan sesinin yüksekliği ise caminin konumuna göre değişiyor. Ezan okunmadan önce izin alınması gerekiyor. Ayrıca cami çevresinde yaşayanlar ezan okunmadan önce el broşürleri ile bilgilendirilecekler. Çevredekilerin soru ve şikayetleri için ilgili camide bir irtibat görevlisinin de bulunması gerekiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş