Gündem

Almanya’da Evden Çalışma Mecburiyeti Geliyor

Almanya korona tedbirleri kapsamında evden çalışma şartını yeniden getiriyor. Çalışma Bakanı Heil, gerekli yasal düzenleme için çalışmayı tamamladı. Tasarıyla ilgili, yeni hükümeti kuracak olan partilerin görüşleri bekleniyor.
14 Kasım 2021
Almanya'da evden çalışma mecburiyeti yeniden geliyor. @shutterstock

Yeniden hızlı bir artışa geçen koronavirus salgınına karşı daha sert önlemlerin alınmasının tartışıldığı Almanya’da yeniden evden çalışma şartı getiriliyor. Konuya ilişkin olarak Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’in bir yasa tasarısı hazırladığı belirtildi. Yasa tasarısının Almanya’da yeni kurulacak hükümetin muhtemel ortakları olan SPD, Yeşiller ve hür demokratlar (FDP) Meclis Gruplarında da görüşülmesi sonrasında yasalaşması bekleniyor. Sosyal demokratlarla Yeşillerin tasarıya evet dediği ancak hür demokratların kesin karar vermediği ifade ediliyor.

Tasarıda, “işveren, büro ya da benzeri iş durumunda çalışanlarına buna denk bir iş sunarak bu işi, işyerinde çalışma mecburiyeti olmadan evden yapabilecek imkan vermelidir.” ifadesi yer alıyor.

Öte yandan, iş yerlerinde 3G kuralı (aşı, hastalık geçirme ve pcr negatif test sonucu) mecburiyetinin de getirileceği ifade edildi. Ancak testleri, işverenin yapması mecburiyeti yerine, işçinin kendisinin ilgilenmesi şartı getirilecek.

Pandeminin En Yükseği

Bu arada Almanya’daki vaka oranları da pandeminin en yükseğine çıktı. Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, Almanya’da haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısı 289’e ulaştı. Son 24 saatte virüs bulaşan kişi sayısı 33 bin 498 olurken, son 24 saatte Kovid-19’dan ölen kişi sayısı da 55 oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş