Gündem

Raunheim Belediyesi Cuma Ezanı Okunmasına İzin Verdi

Frankfurt havaalanı yakınlarındaki Raunheim kasabasında Cuma ezanı açıktan okunabilecek. Belediye Meclisi kararı neredeyse oy birliği ile aldı.
14 Kasım 2021
Almanya'da Müslümanlara Tehdit Mektubu: "Almanya Almanlarındır, Yabancılar Dışarı" @shutterstock

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı ve Frankfurt havaalanı yakınlarındaki Raunheim kasabası belediye meclisi Cuma ezanının açıktan okunmasına müsaade etti. Cuma günü yapılan oylamada meclis üyelerinin neredeyse tamamı evet oyu kullandı. Oylamada sadece 1 üye hayır oyu kullandı. Böylece karar 1 oya karşı 24 oyla kabul edilmiş oldu.

Cuma ezanının açıktan okunması için Raunheim Türk Kültür ve Eğitim Derneği ile Raunheim ve Çevresi Fas Dostluk Derneği müracaatta bulunmuşlardı.

Belediye Başkanı: “Tanrıya Şükür”

Raunheim’in sosyal demokrat Belediye Başkanı Thomas Jühe, belediye meclisinin Cuma ezanını açıktan okunmasını onaylayan kararını memnuniyetle karşıladı. SAT.1 bölgesel yayınına konuşan Başkan Jühe, “Hakikaten de şehrimizde yaşayan herkesin dinlerini yaşama konusunda eşit fırsatlara sahip olmasını istiyoruz. Şehrimiz, çoğulculuğun ve çok ulusluluğun mekanıdır.” Belediye Başkanı Jühe sözlerini, bu durumun giderek daha da normal hâle geldiğini ifade ettiği açıklamalarını “Tanrıya şükür” şeklinde bitirdi.

“Ezan Artık Hayatın Normali “

Raunheim Belediye Meclisinin ezan kararı üzerine bir açıklama yapan Hessen İslam Konseyi Başkanı İbrahim Gülsever de kararını memnuniyetle karşıladı. “Ezan, Müslümanların dini yaşamlarının bir parçasıdır. Böylesine çoğulcu bir toplumda ezanın duyulmasının normal olduğunu söylemeye bile gerek yok.” diyen İbrahim Gülsever, gel kalınsa da bu kararın önemli olduğunu söyledi. Gülsever, ezanın halka açık olarak okunmasının artık çoğunluk toplumu tarafından da doğal bir durum olarak kabul edilmesini beklediğini ifade etti.

17 bin 073 nüfuslu Raunheim kasabasında yaklaşık 12 bin göçmen kökenli kişi yaşıyor. Kasabada ezan kış aylarında saat 12:30’da, yaz aylarında ise 14:30’da okunacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca da günde bir kez ezan okunacak. Ezan sesinin yüksekliği caminin konumuna göre ayarlanacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş