Dünya

ABD’de Hamtramck Kenti Tamamıyla Müslümanlar Tarafından Yönetilecek

30 dilin konuşulduğu ABD’deki Hamtramck kenti belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri ile tamamen Müslümanlar tarafından idare edilecek.
27 Kasım 2021
Amer Ghalib 17 yaşında göçmen olarak Yemen'den geldi ve şimdi Hamtramck Belediye Başkanı oldu. @detroit free press

Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletine bağlı Hamtramck kenti tamamıyla Müslümanlar tarafından yönetilecek.

Son yerel seçimlerde belediye başkanlığını 17 yaşında ABD’ye göçmen olarak gelen 42 yaşındaki Yemen asıllı Amer Ghalib kazandı. Amer Ghalib oyların yüzde 68’ini aldı. Belediye Meclisi üyeliklerine de tamamen Müslümanlar seçildi. Meclis, Nayeem Choudhury, Amanda Jaczkowski, Mohammed Hassan, Mohammed Alsomiri, Khalil Refai ve Adam Albarmaki isimli üyelerden oluştu.

Bu arada, Detroit metropolitan bölgesinde yer alan ve Ford motor fabrikalarının kurulduğu yer olması sebebiyle Ford City olarak bilinen 110 bin nüfuslu Dearborn ile 65 bin nüfuslu komşu kent Derborn Heights de de belediye başkanlıklarına Müslümanlar seçildi.

Hamtramck yeni belediye meclisi: Nayeem Choudhury, Amanda Jaczkowski, Mohammed Hassan, Mohammed Alsomiri, Khalil Refai ve Adam Albarmaki isimli üyelerden oluştu @detroit free press

Çok Kültürlü Kentte 30 Dil Konuşuluyor

Bir zamanlar kentin ayrımcılığa uğrayan azınlığı olarak bilinen Müslümanlar son seçimlerde belediye başkanlığı ile birlikte belediye meclisi üyeliklerinin de tamamını aldı.

İslam karşıtlığı ile bilinen medya ve siyasetçilerin “Şeriat Kenti: Sharia City” diye karalamaya çalıştığı Hamtramck kenti aslında çok kültürlülüğün tam anlamıyla yaşandığı bir kent olarak biliniyor.
Detroit metropol bölgesinde bulunan ve 30 binlik nüfusu olan Hamtramck kentinde yaklaşık 30 dil konuşuluyor.

Almanlar tarafından kurulan ancak son 100 yıldır da Polonya asıllılar tarafından idare edilen kent son yerel seçimlerin sonucuna göre şimdi tamamıyla Müslümanlar tarafından idare edilecek. Bununla birlikte, melediye meclisi üyesi olan Amanda Jaczkowski de Polonya asıllı bir Müslüman.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş