Gündem

Almanya’da Aşı Belgesi Sahtekarlığı Giderek Çoğalıyor

Almanya’da aşı belgesi sahtekarlığı giderek çoğalıyor. Son yapılan tespitlere göre aşı belgesi sahtekarlığı yüksek seviyelere ulaştı. Satışlar sosyal medya üzerinden yayılıyor.
27 Kasım 2021
Almanya'da aşı belgesi sahtekarlığı artışa geçti. @shutterstock

Almanya’da aşı belgesi sahtekarlığı giderek çoğalıyor. Ülkede yeni koronavirüs önlemleri tartışılırken, şimdi de aşı belgesi sahtekarlığı gündeme oturdu.

Güvenlik güçlerinin yaptığı tesitlere göre haklarında soruşturma açılan olay sayısı şimdiden 2500’ü geçmiş durumda. Sahte aşı belgesi piyasasının sosyal medya üzerinden oluşturulduğunu bildiren güvenlik güçleri, sağlığın sahte aşı belgeleri ile değil, gerçek aşı yaptırarak koruma altına alınabileceğine dikkatleri çekiyor.

Yapılan tespitlere göre aşı belgesi sahtekarlığı en çok son haftalarda artışa geçti. En çok sahte aşı belgesi olayı Bavyera eyaletinde tespit edildi. Bavyera eyaletinde şimdiye kadar 1286 soruşturma açıldı. Bavyera’yı Baden Württemberg eyaleti ile Aşağı Saksonya eyaleti izledi.

Medyaya açıklama yapan Bavyera eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, bu işin oyuncak olmadığını, aksine insanların hayatlarını tehlikeye soktuğunu, bu yüzden de sahtecilik yapanları hapis cezası dahil yüksek cezaların beklediğini ifade etti.

Avusturya’nın Şubat ayından itibaren aşı olmayı zorunlu hâle getirmesinden sonra Almanya’da da aşı mecburiyeti tartışmalara açılmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş