Gündem

Fransa Hatırlatma Aşısı Olmayanların Sağlık Karnelerini İptal Edecek

Fransa'da hatırlatma aşılarını yaptırmayanların sağlık karneleri iptal edilecek. Kapalı alanlarda maske mecburiyeti getirildi. PCR testleri test anından itibaren sadece 24 saat geçerli olacak.
Mustafa Pala
27 Kasım 2021
Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran hatırlatma aşılarını yaptırmayanların sağlık karnelerinin iptal edileceğini açıkladı. @shutterstock

Fransa  uzun bir süreden sonra yeniden artışa geçen koronavirüs vakalarına karşı yeni önlemler uygulama kararı aldı. Önlemlerin başında hatırlatma aşılarını zamanında yapmayanların sağlık karnelerinin iptal edilmesi kararı geliyor. Fransa’da aşı pasaportu olarak kullanılan sağlık karnesi, pandemi sürecinde belirli kısıtlamalardan muaf tutulma belgesi olarak kullanılıyor.

Başbakan Jean Castex’in koronavirüs sebebiyle evinde karantinada bulunduğu Fransa’da ilgili tedbirleri Sağlık Bakanı Olivier Veran açıkladı. Veran yaptığı açıklamada, Fransa’da hayata, evlere kapanmadan ve işyerlerinin açık kalması şeklinde devam edilebilmesi için aşı kampanyasına katılınması çağrısında bulundu. Aşı kampanyasına katılmayanlar için yeni kısıtlamalar yapılacağını açıklayan Bakan Veran, 18 yaş üstü herkesin üçüncü doz aşı vurulabileceğini, 15 Aralık 2021 tarihinden itibaren 65 yaşı üzerindekilerin hatırlatma dozlarını vaktinde yaptırmamaları hâlinde sağlık karnelerinin iptal edileceğini açıkladı.

Açıklamaya göre ayrıca, 15 Ocak 2022 tarihinden itibaren ise hatırlatma dozlarını son aşılarından itibaren yedi aylık bir süre içerisinde yapmamış olan 18-64 yaş arasındaki kişilerin sağlık karneleri geçersiz sayılacak.

Yeni Tedbirler

Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın açıklamalarına göre yeni tedbirler araşında şu maddeler öne çıkıyor:

• Pazartesi gününden itibaren PCR testleri ile hızlı testlerin süresi sadece 24 saat geçerli olacak. 24 saatlik geçerlilik süresi testin yapıldığı andan itibaren başlayacak.

• Kapalı mekanlarda maske zorunlu olacak.

• Açık alanlardaki kalabalık toplantı veya buluşmalarda da maske zorunlu olacak.

•  Okullarda bir öğrencide Kovid-19 tespit edilmesi durumunda sınıflar kapatılmayacak, sadece, testleri negatif çıkan öğrenciler okula gidebilecek.

• Seyahat edecek kişiler hatırlatma aşılarını yaptırmışlarsa, PCR tezleri 72 saat, hızlı testleri ise 48 saatlik geçerliliği olacak.

• Hatırlatma dozlarını yapmamış olanların PCR ve hızlı testlerinin geçerlilik süresi sadece 24 saat olacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş