Gündem

“Almanya’daki Hasta Vatandaşlarımız İçin Sorumluluk Almaya Hazırız”

Türkiye Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Almanya’da koronavirüs salgının yoğunlaşması üzerine, “hasta vatandaşlarımız için sorumluluk almaya hazırız.” dedi.
28 Kasım 2021
Turkiye Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki Turk vatandaşlarının tedavisinde sorumluluk almaya hazır olduklarını bildirdi. @aa

Türkiye Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Almanya ile birlikte diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan ve hastanelerde tedavi görme durumunda olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tedavileri için sorumluluk almaya hazır olduklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Dr. Fahrettin Koca özellikle Almanya’daki duruma dikkat çekti. Mesajını ayrıca Almanca da yayımlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, twitter hesabındaki açıklamasında şöyle dedi:

“3,5 Milyon vatandaşımızın yaşadığı 84 Milyon nüfuslu Almanya salgında zor günler geçiriyor. Dün 72.159 ile en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı, 374 kişi hayatını kaybetti. İnsanımıza ve insanlığa karşı görevlerimiz var. Hasta vatandaşlarımız için sorumluluk almaya hazırız.”

Dr. Fahrettin Koca Almanya’daki hasta Türk vatandaşlarına karşı sorumlulukları olduğunu ayrıca Almanca bir mesajla da paylaştı

MUHALEFETTEN TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu paylaşımına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert tepki gösterdi. Meral Akşener, Sağlık Bakanı Koca’yı “Sayın Bakan, Avrupa’nın Kovid’li hastalarını kabul etmek ne demek? Milletimizi, sağlıkçılarımızı yeni varyantlarla karşılaşma riskine nasıl sokarsınız?” sözleriyle suçladı.

Bakan Koca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in suçlamalarına ise “Sayın Meral Akşener, üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa’da yaşayan 5 milyon insanımızdan Kovid-19’a yakalananların İstanbul’da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur. Alman Sağlık Bakanı yoğun bakım kapasitelerinin dolmaya başladığını açıkladı.” şeklinde cevap verdi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Müdürü Hans Kluge de Fahrettin Koca’ya destek verdi. Kluge yaptığı paylaşımda “Bu salgını ancak dayanışma ile halledebiliriz. Zor bir kışla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde Dr. Fahrettin Koca’ya sağlık sistemleri zorluklarla karşılaşan Avrupa ülkelerini, covid-19 hastalarını alma teklifinde bulunarak desteklemek istediği için minnettarım.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş