Gündem

AGİT: “Avrupa’da Müslümanlara Karşı İşlenen Nefret Suçları Görünenden Daha Çok”

Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı, Avrupa’da Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarının, bilinenden daha yüksek olduğunu açıkladı.
28 Kasım 2021
AGİT: Avrupa'da Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarının sayısı az görünse de, bu sayı oldukça fazla. @shutterstock

Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT), nefret suçları raporunu yayımladı. Kurumun Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Dairesi tarafından (ODIHR) Polonya’nın Başkenti Varşova’da açıklanan rapora göre, teşkilat üyesi olan 42 ülkeden gelen bilgiler Müslümanlara karşı Avrupa’da işlenen nefret suçlarının hâlâ çok yüksek olduğunu gösteriyor.

AGİT geçen yıl Avrupa ülkelerinde 333 Müslüman karşıtı nefret suçu kaydetmiş bulunuyor. Önceki yıl ise AGİT tarafından tespit edilen Müslüman karşıtı nefret suçu sayısı 511 olarak tespit edilmişti.

Yeteri Gibi Bildirim Yok

AGİT istatistiklerinde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarının azaldığı görülse de bu suçların çok daha fazla olduğu ifade edildi. AGİT, üye 57 ülkeden sadece 14’ünün Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarını bildirdiğini, bu bildirime rağmen nefret suçlarının doğru olmayan ve yetersiz şekilde kayıt altına alındığını açıkladı.

Sadece Almanya, geçen sene Müslümanlara karşı işlenen suçları 901 olarak kayıt etmişti.

Müslümanlar Mağdur

AGİT, üye ülkelerdeki Müslüman toplulukların kendilerini terörle ve köktendincilikle ilişkilendiren veya Müslüman toplulukların varlığını ulusal kimliği tehdit eden bir unsur olarak resmeden bir söylemin mağduru olduklarını da açıkladı. Hatta, Müslümanların çoğu zaman, insan hakları ve demokrasi kavramları ile bağdaşmayan bir din ve kültüre sahip yekpare bir grup olarak tasvir edildiğini bildiren AGİT, bu hoşgörüsüzlük ortamının, önü alınmadığı takdirde, Müslümanlara yönelik nefret suçunu besleyen ve Müslümanların toplumdan soyutlanmasına kadar varabilecek bir iklimin oluşmasına sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş