Gündem

Dünya Yeni Koronavirüs Varyantı Omicron Telaşında

Dünya ülkeleri, koronavirusün Delta varyasyonundan daha hızla yayılan Omicron varyantı sebebiyle Güney Afrika ve komşu ülkelerden seyahati yasakladı. Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı, ülkesinin böylece haksız yere cezalandırıldığını açıkladı.
28 Kasım 2021

Geçen yıl koronavirüsün Delta varyasyonu ile mücadele etmek zorunda kalan dünya ülkeleri şimdi de, deltadan daha fazla bulaşma hızı bulunan Omicron telaşı içine düştü. İlk tedbir olarak, Omicron varyantlı virüsün ilk yayıldığı ülke olan Güney Afrika ile bu ülkeye komşu ülkelerden seyahatlere yasak geldi.

Türkiye dahil pek çok ülke Afrika’nın güneyindeki ülkelerden seyahati yasaklarken, İngiltere, Almanya, İtalya, Danimarka ve Avustralya ile Hollanda’da Omicron vakaları tespit edildi.

Hollanda Amsterdam Schiphol hava alanından Güney Afrika’dan gelen yüzlerce yolcuyu test etti. Testler sonucunda 13 yolcuda Omicron varyantı tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Omicrona karşı aceleci önlemler alınmaması uyarısı yaparken, aynı zamanda, virüsün yayılma hızı sebebiyle endişe verici bir varyant olduğunu açıkladı.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı, ülkesinin Omicron varyantını daha fazla yayılmadan tespit ederek bütün dünyayı uyarması karşısında konulan seyahat yasakları ile ülkesinin haksız yere cezalandırıldığını açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş