Toplum

Belçika Brüksel’de Arabasını Kullanmayanlara 900 Euro Verilecek

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayanlar, özel otomobillerini ellerinden çıkarırsa 900 avroya varan prim alma imkânına kavuşacak.
10 Aralık 2021

Brüksel Başkent Bölgesi, sürdürülebilir ulaşımı desteklemek ve şehrin hava kalitesini yükseltmek üzere yeni bir girişim hazırladı. Buna göre, Brüksel’de ikamet eden ve 2021 nisan ayı sonrasında özel otomobillerinin plakasını iptal ettirenler mali destek alacak.

Bu kişilere, yıllık gelirlerine göre 500 ile 900 avro arasında hareketlilik primi verilecek.

Söz konusu prim, şehirdeki toplu ulaşım üyeliği, tren bileti ve taksi gibi alternatif ulaşım imkanlarında kullanılabilecek.İsteyenler söz konusu kaynağı araç paylaşım sistemleri, elektrikli scooter kiralama ve bisiklet alımında kullanabilecek.

2035’ten itibaren benzinli araçlar yasak

Belçika’da bu yıl haziran ayında alınan bir kararla başkent Brüksel’e 2030 itibarıyla dizel, 2035 itibarıyla da LPG’li ve benzinli araçların girmesi yasaklanmıştı. Hükûmet, düşük emisyon politikası çerçevesinde aldığı kararla Brüksel bölgesine 2030 itibarıyla dizel yakıtlı araçların girmemesi kararını vermişti. Hava, İklim ve Enerji Yasası’nın parçası olan karara göre, LPG’li ve benzinli araçların girişi ise 2035 itibarıyla yasaklanırken, elektrikli şarj istasyonlarının altyapısının iyileştirilmesi ve sayısının artırılması için de ek tedbirler alınmıştı. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş