Toplum

“Çocukları Yetiştirirken Kuzu Gibi Olmasını İsteyip Aslan Olmasını Bekliyoruz.”

Pedagog İsmail Kara, Danimarka’da konuşmacı olarak katıldığı bir dizi seminerde ailelere hitap ederek çocuk eğitimine dair ipuçları verdi.
Fadime B. Temurkaynak
10 Aralık 2021

Danimarka İslam Toplumu Kadınlar Teşkilatı “Kendini geliştirmek isteyen ebeveynlere, çocuğa değer ve cesaret veren iletişim dili” adlı bir aile eğitim semineri düzenledi. Seminerleri 4-5 Aralık tarihlerinde Almanya’dan davet edilerek iki gün boyunca Danimarka’nın Jylland ve Sjælland adalarında ağırlanan Pedagog, İletişim Uzmanı ve Öğretim Görevlisi olan İsmail Kara verdi. Kara’nın anlattıkları ebeveynlerin ve özellikle genç anne babaların ilgisini çekti.

Kara, Peygamber Efendimizin “Dünü ile bugünü eşit olan zarardadır.” hadîs-i şerifini hatırlatarak düne kıyasla bugün kendini geliştirmek isteyen ebeveynlere hitap etti, gün içerisinde her bir ebeveynin uygulayabileceği pratik ağırlıklı konuları ele aldı.

Pedagog İsmail Kara“Çocuklarımıza elbette yol gösterip, onların da karar vermelerine ve kendi alanlarını oluşturmalarına müsaade etmeliyiz.” dedi. Kara şöyle devam etti: “Çocuklarımızı yetiştirme süreci sonunda hepimiz birer aslan istiyoruz, ama bu süreç altında kuzu gibi olmalarını bekliyoruz. Özgüven sahibi ve kendi aklını kullanan çocuklar yetiştirmek için çocuklara değer verip ilgi göstereceğiz, çocuklarımızın harekete geçerek kendi tecrübelerini edinmelerine fırsatlar ve sorumluluklar vermeliyiz.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş