Gündem

2G+, Temas Kısıtlaması, Karantina: Almanya’da Yeni Korona Kuralları Belli Oldu!

Almanya’da yeni korona kuralları belli oldu. Almanya Başbakanı bugün yaptığı basın toplantısında eyalet başbakanları ile yaptığı toplantının sonuçlarını açıkladı.
07 Ocak 2022
Almanya Başbakanı Olaf Scholz

Almanya’da yeni korona kuralları belli oldu. Almanya Başbakanı bugün yaptığı basın toplantısında eyalet başbakanları ile yaptığı toplantının sonuçlarını açıkladı. Öne çıkan en önemli kurallardan birisi 2G+ olarak göze çarptı. Restoran ve kafeler için geçerli olan bu kurala göre, söz konusu kişiler aşılanmış veya hastalığı atlatmış olsalar dahi bu mekânlara korona testi ile girebilecek. Üçüncü aşıyı yaptıranlar ise bu kuraldan muaf tutulacak.

Karantina

Yeni korona kurallarına göre üçüncü aşıyı olan kişiler, virüslü kişilere temas etseler dahi karantinaya girmek zorunda olmayacak. Diğer kişiler ise karantinadan 10 gün sonra çıkabilecek. Bu sayı PCR testi ile 7 güne indirilebilecek.

Sosyal Temas Kısıtlaması

Sosyal temas kısıtlaması ise aynı şekilde devam edecek. Aşı olanlar için geçerli olan 10 kişilik buluşma sınırı da sürdürülecek. Aşı olmayanlarla buluşmalarla ilgili de kurallar olduğu gibi kalacak. Buna göre bir ev ahalisi ile başka bir evden iki kişi bir araya gelebilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş