Toplum

Almanya’da Çalışanları Sevindirecek Yeni Vergilendirme: Net Maaş Yükseltildi!

Almanya’da gelir vergisinden muaf tutan yıllık asgari maaş yükseltildi. Buna göre çalışanları 2022 yılında daha fazla net maaş bekliyor.
07 Ocak 2022
@Shutterstock

Almanya’da yeni hükûmet, gelir vergisi ödeyen vatandaşları sevindirecek bir adım attı. Gelir vergisinden muaf tutan yıllık asgari maaş bekârlar için 9 bin 984 Euro’ya, evliler için ise 19 bin 488 Euro’ya yükseltildi. Buna göre bu sınırın altında maaş alan kişiler gelir vergisinden muaf tutulacak. Ayrıca vergilendirme sınıflandırmasındaki maaş sınırı da yüzde 1,17 yükseltildi.

orta ve yüksek gelirliler en çok faydalanacak

Bu yeni vergilendirmeden en çok faydalanacak grubun vergilendirme sınıflarndırmasından bağımsız orta ve yüksek gelirlilerin olacağı ifade ediliyor. Buna göre gelir vergisinden muaf tutan yıllık asgari maaşın yükselmesi en çok bu iki grubu pozitif olarak etkileyecek. Bekârlar arasında ise yeni vergilendirmeden en çok 7 bin 500 Euro veya daha fazla kazananlar faydalanacak. Bu kişilerin cebine yıllık 304 Euro kalacak.

yıllık bin 323 Euro kalacak

Yeni vergilendirmeden en çok fayda sağlayacak ise çocuklarını yalnız yetiştiren anne ve babalardan oluşan grup olacak. Bu kişiler gelir vergisinden muaf tutan yıllık 4 bin 8 Euro’luk asgari maaş, otomatik olarak maaş bordrosunda göz önünde bulunduruluacak. Bu grupta da yeni vergilendirmeden en çok aylık 7 bin 500 Euro veya daha fazla kazananlar faydalanacak. Bu kişilere yıllık bin 323 Euro kalacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş