Gündem

“Korona Kısıtlamaları Paskalya’dan Önce Kaldırılabilir”

Almanya Federal Sağlık Bakanı Lauterbach, omicron varyantının Şubat ortasında zirve yapması ve aşılamanın devam etmesi durumunda, tedbirlerin Paskalya’dan önce kaldırılacağını söyledi.
07 Şubat 2022
Karl Lauterbach: “18-50 yaş arasındaki kişiler aşı yaptırmalı. Çünkü bu kişiler de ağır hasta oluyor.” @shutterstock

Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, ülkede yürürlükte olan krona kısıtlamalarının Paskalya döneminden önce gevşetilebileceğini söyledi. Bu sene Paskalya 14-18 Nisan 2022 tarihlerine rastlıyor.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, mevcut durumda önlemlerin kaldırılmasının günlük 300 ölüm anlamına geleceğini, şu anda Almanya’da koronavirüsten ölümlerin 60-80 arasında olduğuna dikkat çekti.

Bu arada, Robert Koch Enstitüsü de son verileri açıkladı. Son verilere göre, 100 bin kişide koronavirüs göstergesi 1426’ya yükseldi. 95 bin 267 kişi de koronavirüse yakalandı.

Sağlık Bakanı Lauterbach, Paskalya döneminden önce tedbirlerin gevşetilmesinin, omicron varyantının Şubat ayı ortasında zirve yapması ve aşılamanın devam etmesi durumuna bağlı olduğuna da vurgu yaptı. Bunun için 18 yaşından büyük herkese aşılanma tavsiyesinde bulunan Lauterbach “Görüyoruz ki, 18-50 yaş arasındaki kişiler de ağır bir şekilde hastalanabiliyor. Onun için bu yaş grubundakileri de korumamız lazım.” diyerek aşı mecburyetini desteklediğini açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş