Gençlik

Avrupa’da Binlerce Genç Toplu Sabah Namazlarında Buluştu

İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı’nın her yıl kış aylarında organize ettiği Toplu Sabah Namazları programına bu yıl da binlerce genç katılım sağladı.
10 Şubat 2022
@Camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı’nın (IGMG) Müslüman gençlere yönelik faaliyetleri pandemi döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Almanya, Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde her yıl kış aylarında organize edilen Toplu Sabah Namazları programına bu yıl da binlerce genç katılım sağladı.

“Meleklerin şahitliğinde, ecir vakti fecir vakti”

Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen sabah namazı buluşmalarında bin genç bir araya geldi. Sabah namazına bölgedeki 15 camiden gençler katılım sağladı. Sabah namazı buluşması Lyon Eyüp Sultan Camii’nde gerçekleştirildi. “Meleklerin şahitliğinde, ecir vakti fecir vakti” sloganıyla düzenlenen sabah namazı buluşmasına İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün de katılım sağladı. IGMG Genel Başkanı sabahın erken vaktinde secdeye varmak ve Rabbine dua etmek için bir araya gelen gençleri tebrik etti.

“gelecek ile alakalı güven duyuyoruz”

Fransa’da düzenlenen bir diğer Cemaatle Sabah Namazı programı ise Oyonnax şehrinde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Mevlüt Hokkaş’ın yapmış olduğu programda Alpes Bölgesi Gençlik Teşkilatı Başkanı Mikail Tamtür gençlere hitap etti. Tamtürk konuşmasında “Cemaatle Sabah Namazı bizler için önem arz ediyor, gençlerimize namaz ibadetinin önemi anlatmamız gerekiyor ki ibadetlerinin bilincinde olsunlar.” diye kaydetti. Alpes Bölge Başkanı Yusuf Çakır da kısa bir konuşma yaparken, “Siz gençleri sabah namazında böyle gördükçe, gelecek ile alakalı güven duyuyoruz.” diye konuştu.

“Namaz Müslümanların olmazsa olmazıdır”

Daha sonra IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, Müslümanların olmazsa olmazının namaz ibadeti olduğunu belirtirken, “Hayatımıza her alanda yön veren namaz ibadeti, sıkıntılı anlarımızda bizlere bir çıkış yolu, bizlerin kutuluşu olacaktır.” diye belirtti. Programa katılan Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İkincisi Abdülkerim İleri’nin sunmuş olduğu manevî atmosfer de yoğun ilgi gördü.

Hollanda’da 400 genç biraraya geldi

Hollanda’da da yaklaşık 400 genç, Schiedam kentinde Hollanda İslam Federasyonu’a (NIF) bağlı Yıldız İslam Merkezi camisinde sabah namazında buluştu. Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Gençlik Teşkilatı tarafından organize edilen “cemaatle sabah namazı” etkinliğine ülkenin farklı kentlerinden gençler katılım sağladı.

“Bunu nasip eden Rabbimize şükürler olsun”

NIF Gençlik Başkanı Ömer Kıraç, namaz sonrası yaptığı konuşmada, sabah namazında buluşan 400 gencin bir bayram havası oluşturduğunu belirterek bu tablodan dolayı gelecek için ümitvar olduklarını söyledi. Kıraç, “Sabahın en bereketli vaktinde yüzlerce gencimizle yüreği ve gönlü iman ve heyecan dolu kardeşlerimizle ülkemizin farklı şehirlerinden soğuk havada ve zor şartlarda sıcak yatağımızı terk ederek Allah’ın evine geldik. Bunu nasip eden Rabbimize şükürler olsun.” dedi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş