Gündem

Rusya’nın Ukrayna Saldırıları Devam Ediyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 4. gününde devam ediyor. Ukrayna birlikleri Başkent Kiev’i kontrol altında tutarken, Harkiv şehrinde şiddetli çatışmalar sürüyor.
27 Şubat 2022
Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'nın Harkiv kentinde, bir Rus zırhlısı Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. @aa

Rusya’nın Ukrayna‘ya karşı başlattığı askeri saldırı dördüncü gününde de devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev Ukrayna ordusunun kontrolünde tutulurken, doğuda Rusya sınırına yakın olan Harkiv kentinde ise yoğun çatışmalar devam ediyor. Rus tanklarının görüldüğü Harkiv’te ukrayna birlikleri ile Rus askerleri caddelerin kontrolünü elinde tutmak için çatışıyor.

Almanya Silah Gönderecek

Daha önce Ukrayna’nın silah isteklerini, sadece miğfer göndererek reddeden Almanya Rusya’nın saldırganlığının şiddetlenmesi üzerine 1.000 tank savar ile Stinger tipi 500 karadan havaya uçak füzesi gönderecek.

SWIFT Sisteminden Çıkarıldı

Rusya’nın savaşı durdurmaması üzerine ABD, İngiltere, Kanada, Fransa ve İtalya Rusya Merkez Bankası ile bazı Rus bankalarını SWIFT sisteminden çıkarıldı. SWIFT sistemi ile uluslararası para havaleleri hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

Avrupa Hava Sahası Rus Sivil Uçaklarına Kapatıldı

Rusya bazı ülkelere hava sahasını kapattı

İngiltere, Bulgaristan, Çekya, Polonya, Romanya, Slovenya, Letonya, Litvanya ve Estonya, hava sahalarını Rus sivil uçaklarının uçuşuna kapattı. Buna karşılık Rusya da Litvanya, Letonya, Slovenya ve Estonya uçaklarına hava sahasını kapattı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş