Toplum

Almanya’da Çalışanlara 300 Euro Enerji Yardımı

Almanya’da hükümet çalışanlara bir kereliğine 300 Euroluk enerji yardımı yapacak. Benzin’de litre başı 30 Cent indirim yapılacak.
25 Mart 2022
Almanya'da her çalışana 300 Euro enerji yardımı verilecek. @shutterstock

Almanya’da hükümet artan enerji fiyatlarının vatandaşlara yansımasını azaltmak üzere yapacağı yardımlara nihayet karar verebildi. Koalisyon ortakları SPD, Yeşiller ve FDP’nin anlaşmasına göre Almanya’da her çalışan vergi mükellefine bir kereliğine mahsus 300 Euro enerji desteği verilecek.

300 Euroluk enerji desteği çalışanlara, işverenler tarafından çalışana verilecek. Serbest meslek sahipleri ise enerji yardımını yıllık gelir vergilerinden 300 Euro düşebilecek.

ÇOCUK BAŞINA 100 EURO EK ÖDEME

Bu arada, Almanya’da hükümet ayrıca ailelerin yükünü azaltmak üzere yine bir kereliğine mahsus olmak üzere çocuk başına 100 Euro ödeme de yapacak.

SOSYAL YARDIM ALANLARA 100 Euro

Enerji yardımında sosyal yardım alanlar da yararlanacak. Hartz IV adlı sosyal yardımla geçinenlere bir kereliğine mahsus kişi başına 100 Euro ek ödeme yapılacak.

BENZİNDE İNDİRİM

Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan sonra tavan yapan akaryakıtlar konusunda da destek planlayan hükümet benzinin litre başına fiyatını 30 cent düşürecek. Mazotta ise indirim 14 cent olacak.

TOPLU TAŞIMADA İNDİRİM

Öte yandan toplu taşıma araçlarını kullanımını teşvik etmek amacıyla otobüs ve tren biletlerinde de indirim yapılacak. Vatandaşlar, bir kereliğine mahsus olmak üzere 90 gün boyunca, toplu taşıma biletini ayda 9 Euro’ya satın alabilecek. Federal hükümet bu konuda eyaletlere mali destek sağlayacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş