Gündem

Fransa’da Mahkeme Cami Kapatmaya Dur Dedi

Bordeaux İdare Mahkemesi, "aşırı İslamcı" izler taşıdığı gerekçesi ile Pessac El Faruk Camiinin kapatılma kararını bozdu.
25 Mart 2022
Pessac El Faruk Camii, cami imamının şehadet ile ilgili ayet ve hadisleri okuması üzerine, "aşırı İslamcı" izler taşıma suçundan kapatılmıştı.

Fransa’da idari mahkeme, Bordeaux yakınlarındaki Pessac El Faruk Camii’nin “Cumhuriyet Yasalarına Saygılı” davranmadığı ve “aşırı İslamcı” izler taşıdığı gerekçesi ile kapatılması kararını bozdu.

Açıklamayı, El-Faruk Camii avukatı Sefen Guez Guez yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat Sefen Guez Guez “Bugün büyük bir heyecanla müjdeli haberi duyuruyorum. Valiliğin haksız kararı Bordeaux İdare Mahkemesi tarafından bozuldu.” dedi.

Avukat Sefen Guez Guez, mahkemenin kararının son yıllarda camilerin haksız yere kapatılmasına karşı dikkat çekici bir karar olduğuna dikkat çekti.

Pessac El Faruk Camii, cami imamının vaazlarında şehadet ile ilgili ayet ve hadisleri okuması sebebiyle, “aşırı İslamcı” izler taşıdığı gerekçesi ile kapatılmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş