Toplum

Türk Vatandaşları Sırbistan’a Kimlik Kartıyla Gidebilecek

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Türk vatandaşlarının Sırbistan'ı şimdilik vizesiz ziyaret edebildiğini, ileride de sadece kimlik kartı ile ziyaret imkanları olacağını söyledi.
25 Mart 2022
Büyükelçi Hami Aksoy: "Türkiye vatandaşları ileride Sırbistan’ı kimlik kartı ile ziyaret edebilecek.” @aa

Türkiye ile Sırbistan, Türk vatandaşlarının Sırbistan’ı kimlik kartı ile ziyaret edebilmelerini mümkün kılacak düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Açıklamayı, Türkiye’nin Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen fuarda Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliğinin tanıtım amaçlı açtığı stantta konuşan Aksoy, fuara Türkiye’den yoğun katılım olduğunu söyledi.

Büyükelçi Hami Aksoy, Avrupa’da Türk halkının ziyaret edeceği ilk adreslerden birinin Sırbistan olduğunu belirterek, “Şimdilik Türkiye vatandaşları vizesiz Sırbistan’ı ziyaret edebiliyorlar, çalışmalarımız devam etmekte, ileride kimlik kartı ile ziyaret imkanları da olabilecek.” dedi.

Aksoy, “Türkiye’de turizme büyük ilgi var, geçtiğimiz sene başlatılan AnadoluJet’in haftada iki kez yaptığı Ankara-Belgrad direkt seferi bu ilgiyi karşılıyor. Kapadokya bu sayede çok yakınlaştı.” dedi.

Geçen sene Sırbistan’dan Türkiye’ye giden turist sayısının önceki yıllara göre yüzde 85 artarak yaklaşık 258 bin olduğunu belirten Aksoy, Sırbistan’dan gelecek turist sayısının 300 bin barajını aşacağını, orta vadede 500 bin ve uzun vadede 1 milyonu bulacağını öngördüklerini kaydetti.

Sırbistan’dan gelen turist sayısının arttığını, Türk Hava Yollarının Antalya-Belgrad seferi başlatabileceğini aktaran Aksoy, “Türk Hava Yollarının Sırbistan’ın milli hava yolu olan AirSerbia ile yakın ilişkileri var. Birlikte iki taraflı uçuşları artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı

Diğer Batı Avrupa ülkelerine göre Sırbistan’da otel, yemek ve restoran fiyatlarının uygun olduğunu belirten Aksoy, “Sırbistan, çok güzel bir ülke, Belgrad ve Novi Sad ve manevi bağlarımız da olan Sancak bölgesinin ziyaret edilmesini tavsiye ediyoruz.” diye konuştu. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş