Gündem

Almanya’da Yine Irkçı Ev Ödevi Skandalı

Almanya’nın Duisburg kentindeki bir lisede öğrencilere, Türkleri rencide eden bir masal uyarlaması ödev olarak verildi.
28 Mart 2022
Almanya'daki okul kitaplarında yer alan ırkçı söylemler devam ediyor.

Almanya’nın Duisburg kentindeki Krupp Lisesinde “Hansel ve Gretel” masalından esinlenerek oluşturulan ve Türkleri rencide eden ifadelerin yer aldığı “Murat ve Ayşe” ödevi tepki çekti.

Söz konusu ödevde, Murat ve Ayşe’nin ormanda geçen hikayesinde, ormanda döner kebap aramasını konu eden bir metin yer alıyor.

Metnin sonunda öğrencilerden 4 soruya yanıt vermeleri isteniyor.

Ödev sosyal medyada paylaşılınca büyük tepki meydana gelirken, Duisburg Veliler Derneği, Kuzey Ren Vestfalya Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer, Duisburg Eğitim Müdürlüğü ve dersin verildiği okul müdürlüğüne bir mektup gönderdi. Mektupta, okulun, veliler, öğrenci ve kamuoyundan açık özür dilemesi talep edilirken, bu tür ayrımcı ve kabul edilemez yaklaşımların karşılıklı güvenin ciddi olarak zedelenmesine neden olduğu hatırlatıldı.

Artan tepkiler sonrası, Krupp Lisesi Müdürü Benedikte Herrmann ile Müdür Yardımcısı Martin Goerlich ise okulun internet sayfasından açıklama yayınladı. Açıklamada, Krupp-Gymnasium’un her türlü ırkçılığa açık ve kararlı bir şekilde karşı olduğuna dikkat çekilriken, okulun, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Avrupa’nın özgürlük ve çeşitlilik içinde birlik değerlerine bağlı kalacağı vurgulandı.

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada da söz konusu olayın Eğitim Ataşeliği tarafından incelendiği ve konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş