Gündem

Almanya’da Polisin 13 Yaşındaki Emirhan’a Uyguladığı Şiddet Tepki Çekti

Almanya'da polis, seçim afişini yırttığı gerekçesiyle 13 yaşındaki Türkiye kökenli çocuğa ters kelepçe taktı, şiddet uyguladı.
17 Nisan 2022
Almanya'da 13 yaşındaki Türkiye kökenli Emirhan'a polis şiddeti tepki çekti@ Foto: Sosyal Medya

Almanya’nın Duisburg kentinde polislerin 13 yaşındaki Emirhan Altıntaş’a seçim afişini yırttığı gerekçesiyle uyguladığı sert müdahalenin yer aldığı görüntüler büyük tepki çekti.

12 Nisan’da kaydedilen görüntülerde çevredekilerin tepkisine rağmen biri kadın iki polisin sırtüstü yatırdıkları çocuğun üzerine çıkmaları, erkek polisin diziyle çocuğun göğsüne bastırması yer alıyor.

Çevredekilerin “O henüz küçük bir çocuk. Onu hemen bırakın!” şeklindeki tepkisine aldırmayan polislerin, Emirhan’ı yüzüstü yatırarak ters kelepçe taktıkları da kameraya yansıdı.

Baba Altıntaş: Polisler Hakkında Yargı Süreci Başlatacağız

Emirhan’ın babası Mustafa Ersen Altıntaş Camia Habere yaptığı açıklamada, oğlunun kafasında boynunda ve sırtında darp izleri olduğunu belirterek, polisler hakkında yargı süreci başlatacaklarını söyledi.

Altıntaş şu ifadeleri kullandı: “Sonuna kadar takipçisi olacağız. Yargılanmasını istiyoruz. Baba olarak bizim ağrımıza gidiyor. Alman eşlerimiz dostlarımız var, ağlayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Alman medyasında, polis tarafından, belediyeden kısa bir geçmiş olsun mesajı bile almadık. Polisi kötülemiyoruz kesinlikle. Bizim derdimiz o söz konusu polisle. Çocuğuma o şekilde davranan polisle benim derdim. ”

Baba son olarak hukuki açıdan sonuna kadar gideceklerini söyledi. Avukatımızın eşliğinde ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Teröriste bile yapılmayacak bir olay”

Dedesi Burhan Altıntaş da olaya sert tepki gösterdi.  Dede Altıntaş, “Teröriste bile yapılmayacak bir olay. Çocuk haklarında o kadar hassas olan bir ülkede ne medyadan ne polisten bir açıklama yapılmadı. Çocuğa yapılanlar ortada. Çocuk direnmiyor. Yine de ters kelepçe vurarak bir eşya gibi polis arabasına götürüyorlar. Bunlar bize kesinlikle huzursuz ediyor. Bu ülkede hukukun içerisinde kalarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandu.

Sosyal medyadaki görüntülerle ilgili yorumlarda polisin tavrı eleştirilerek küçük yaştaki çocuğa sert müdahalesi büyük tepki çekti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş