Gündem

Hamburg’un Acı Kaybı

Hamburg Buxtehude Camii İmam Hatibi İdris Bozkurt Hakk’ın rahmetine kavuştu. Uzun yıllardır hizmet ettiği IGMG teşkilatlarının idarecileri, Bozkurt’u Hamburg’daki son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
İskender Güngör
11 Mayıs 2022
İdris Bozkurt'un cenaze namazında sevenleri saf tuttu.

10 Mayıs’ta yaşamını yitiren İslam Toplumu  Millî Görüş Hamburg Buxtehude Camii İmam Hatibi İdris Bozkurt’un cenaze namazı Hamburg Ojendorf’da kılındı. Almanya’nın çeşitli şehirlerinden gelen kalabalık bir cemaat İmam İdris Bozkurt’un  cenaze namazının kılındığı Ojendorf müslüman mezarlığına akın etti.

“HEPİMİZ YERYÜZÜNDE ALLAH’IN ŞAHİTLERİYİZ”

Cenaze namazına katılan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün tüm Bozkurt ailesine  başsağlığı  diledi. Cenaze namazı için hazır bulunan cemaatin şahitliğine vurgu yapan Ergün: “Hepimiz yeryüzünde Allah’ın şahitleriyiz.  Herhangi bir Müslüman hakkında dört kimse hayırla şahitlik ederse, Allah onu cennetine kor. Zaten şahitlik için gelen bu kalabalık İdris kardeşimizin müttaki örnek bir mümin olduğunun işaretidir. Aziz kardeşlerim! Sizin bu duruşunuz, iyi bir Müslümandı diyen şahitliğiniz, emin olun melekleri gıpta ettirecek bir duruştur. İşte bu gün o kadar yolu aşıp buraya gelişiniz, burada bu ifadeleri söylemeniz, Allah’ın  izniyle  hüsnü şahadet olacaktır. Belki de kardeşimizin zor geçitten kolay geçmesine vesiledir.” dedi.

İdris Bozkurt’un cenaze namazını Hafız oğlu Abdurrahman Enes Bozkurt kıldırdı. Cenaze namazının ardından namaza katılanlar Bozkurt ailesine taziyelerini iletti.

İdris Bozkurt’un cenaze namazına IGMG Köln Bölge Başkanı ve aynı zamanda ağabeyi olan Ali Bozkurt, IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri, birçok bölge başkanı, IGMG Genel Merkez çalışanları Hamburg Bölgesi cemiyet idareci ve imamları, uzun yıllar görev yaptığı Bremen Bölgesi’ne bağlı Hemelingen Camii idareci ve cemaati yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Bozkurt’un cenazesi 12 Mayıs Perşembe günü öğle namazının ardından Aksaray Somuncu Baba Ervah Mezarlığında defnedilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş