Toplum

Almanya’da İkinci El Otomobiller Pahalaşmaya Devam Ediyor

Almanya’da sıfır otomobillere ilgi azalırken, ikinci el otomobillere büyük rağbet var. Bu, fiyatlara da hissedilir şekilde yansıyor.
08 Haziran 2022
@aa

Almanya’da ikinci el otomobil piyasası patlamış durumda. Korona krizi sonrası malzeme kıtlığı nedeniyle sıfır model araç piyasası gerilerken, bu durum ikinci el otomobil piyasasını yakından etkiledi. İkinci el otomobiller ilgi arttı, bu araçlardan bazıları sıfır model araçlardan daha pahalı hâle geldi.

geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış gösterdi

Konuyla ilgili yapılan güncel bir araştırmaya göre üç senelik araçların bir sene içerisinde yüzde 30’dan fazla pahalaştığını gösteriyor. Nisan ayında üç senelik benzin motorlu standart bir aracın fiyatı geçtiğimiz yıla göre yüzde 30,1 artış gösterdi. Ortalama olarak söz konusu araca 27 bin 900 Euro fiyat biçiliyor.

Dizel araç fiyatlarında da benzer araçların fiyatlarında yüzde 31,8 artış gözlemlenirken, ortalama fiyat buna göre 28 bin 960 Euro’ya fırlamış durumda.

korona salgını, çip krizi ve Malzeme kıtlığı

Araçlardaki fiyat artışının en büyük nedeni, korona salgını, çip krizi ve malzeme kıtlığı olarak görülüyor. Üretimdeki gerileme buna göre ikinci el otomobil piyasasına yansıyor. Ayrıca asgari elekrikli araç üretim sayısının yükseltilmesi de söz konusu piyasayı etkiliyor.

Eski Araçlara da İlgi Büyük

İkinci el otomobil piyasasında ayrıca eski araçlara da rağbet büyüyor. Araçların azalması ve ilginin büyümesi nedeniyle üç yıldan daha eski olan araçlara da ilgi büyük. Yüksek beygirli eski araçlarda da fiyatlar buna göre yüksek.

Fiyatların son olarak mevcut durumda ise daha da yükselmediği ve an itibariyle sabit durduğu da gelen bilgiler arasında.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş