Toplum

Almanya’da Yeni Korona Dalgası Yolda: Kısıtlamalar Geri mi Gelecek?

Almanya’da yaz aylarında yeni korona dalgası bekleniyor. Uzmanlar önlemlerin geri getirilmesi yönünde çağrıda bulunuyor.
16 Haziran 2022
Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach @BMG_Bund

Almanya’da Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, koronavirüs salgınında yeni “yaz dalgası”nın söz konusu olduğunu açıkladı. Bu nedenle vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Uzmanlar da siyasilere seslenirken, bazı önlemlerin geri getirilmesi çağrısında bulundu.

“Yaz dalgası maalesef gerçeğe dönüştü”

Karl Lauterbach, vaka sayılarının artmasıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, daha önce duyurulan “yaz dalgası”nın maalesef gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Lauterbach, “Gelecek haftalar pek rahat geçmeyecek.” diye kaydetti. Mevcut varyantın hızlı bir şekilde yayıldığını ve neredeyse tüm önlemlerin askıya alındığını da sözlerine ekleyen Sağlık Bakanı, “Bu nedenle pandemideki yaz etkisi bu yıl sönecek.” diye vurguladı.

“Yaşlılar ve ön hastalık sahipleri aşı olsun”

Son olarak yaşlı ve ön hastalık sahiplerini kesinlike aşı olmaya davet eden Lauterbach, “Bu, hastalığı önlemiyor olabilir fakat hastalığı ağır geçirme durumunu engelliyor. diye konuştu. Almanya’da bakanlıktan yapılan açıklamada toplam 5,2 milyon kişinin tazeleme aşısı olduğu belirtilmişti.

“Sonbahar için önlemler noktasında siyasiler şimdiden hazırlanmalı”

Öte yandan uzmanlar, koronavirüs önlemlerinin tekrardan gündeme getirilmesini savundu. Virolog Jana Schroeder, siyasilere şimdiden sonbahar için önlemler noktasında hazırlanma talebinde bulundu. “Okulları kapatmak istenmiyorlarsa şimdiden hazırlıklara başlamaları gerek.” diye kaydetti. Vatandaşların tekrardan daha fazla maske takma konusunda hazırlanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Robert Koch Enstitüsü son olarak günlük vaka sayısını 92 bin 344 olarak açıklamıştı. İnsidans değerini ise 472,4 olarak kaydetmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş