Yazarlar

Hacda Yeni Düzenlemeler

Bu sene Amerika, Kanada, Avrupa ve Avustralya’ya özgü başlatılan bir uygulama kapsamında hac sistemi değiştirildi.
15 Haziran 2022

Pandemi nedeniyle Kâbe’ye hasret kalan binlerce Müslüman bu yıl hac için kutsal topraklarda buluşacak. Ancak bu sene Amerika, Kanada, Avrupa ve Avustralya’ya özgü başlatılan bir uygulama kapsamında hac sistemi değiştirildi. Suud Hac Bakanlığı hac organizesini kendisi üstlendi. Yıllardır başarılı organizesi ile hacıların gönlüne taht kurmuş olan IGMG Hac Umre ve Seyahat Şirketi ile hac yapmak isteyen hacı adaylarımızın hepsi ile 2023 yılı haccında Kâbe’de, Arafat’ta buluşabilmeyi Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Şimdiden tüm Müslümanların haccı mebrur, kurbanları kabul olsun.

FRANSA’DA BU GİDİŞ NEREYE?

Fransa’da milletvekili seçimlerinin ilk turu 12 Haziran’da yapıldı. Aşırı sağcı Le Pen, tek başına oyların yaklaşık %19’unu alırken diğer ittifak kuran isimler de %20-25 civarında oy aldı. İkinci turu 19 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinin ilk turu sonuçlarında İslam ve yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapan bir politikacının ulaştığı oy seviyesi biz Müslümanlar için oldukça endişe vericidir.

Fransa’da ortaya çıkan üzücü gelişmelerden biri de camilere yardım yapanların hesaplarının bankalar tarafından gerekçesiz olarak kapatılması oldu. Hesapları kapatılan camiler ve bağışçılarının sayısının 600’ü bulduğu açıklandı. “Radikal ve aşırıcı” oldukları iddiasıyla baskın yapılan Müslümanlara ait işyeri sayısı da 25 bini geçti. Denetim adı altında yapılan baskınlar, camiler, iş yerlerinin yanı sıra, okul ve kültür dernekleri gibi çeşitli kurumlara yayılıyor. Camilerle birlikte “radikal dinciliği savunduğu” iddiasıyla kapatılan yerlerin toplamı 718’e ulaşmış bulunuyor. Ülkede Müslümanların kadın – erkek fark etmeksizin kıyafetlerine müdahale etme hakkını kendinde bulan, işten okul hayatına kadar Müslümanların hayatının her alanına müdahale eden camilerine destek olmalarına bile izin vermeyen bu zihniyetin uygulamaları adalet, eşitlik, hakkaniyet ve insanlık terazilerinde hep sınıfta kalacaktır. İşte bu ortamda İslam karşıtlarının siyasi arenadaki desteği daha da kaygı uyandırmakta “Fransa’da bu gidişin sonu nereye?” sorusunu getirmektedir.

Toplum | 13 Haziran 2022 Sıla Yolcuları Bu Yıl Da Kapıkule’de İkramlarla Karşılanacak 13 Haziran 2022

Sıla Yolunda Yalnız Değilsiniz

Bir izin ve tatil dönemine daha geldik. İslam Toplumu Millî Görüş olarak Kapıkule sınır kapısından Türkiye’ye giriş-çıkış yapanları karşılayarak, sıcak bir çay kahve eşliğinde molalarını daha rahat yapmalarını sağlayacak bir ortam hazırladık. Kapıkule sınırına çok yakın mesafede bulunan standımıza tüm yolcuları bekleriz.

Yaz döneminde ister bulunduğumuz ülkede kalalım, ister Türkiye’ye veya başka ülkelere gidelim hepimiz sıla-i rahim yapmayı ihmal etmeyelim. Akrabaları, büyükleri, sevip saydığımız insanları ziyaret edelim hayır dualarını alalım. Gelecek nesillere bu güzel geleneklerimizi aktaralım.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş