Yazarlar

İklim Krizi Hepimizin Ortak Meselesi

İnsanoğlunun doğaya verdiği tahribatın neticesi olarak bir iklim krizi ile karşı karşıyayız.
14 Eylül 2022

Bir yandan yangınlar, bir yandan seller ve kuraklık birçok ülkede hayatı felç etti. Son olarak Pakistan’da muson yağmurları nedeniyle oluşan sel milyonları etkiledi. Acil yardıma ihtiyacı olan her yere el uzatma şiarıyla çalışan Hasene yardım derneği de acil yardımlar kapsamında ilk etapta 20 ton gıda yardımında bulundu. Hasene’nin bu çalışmalarını destekleyen herkese teşekkür ederim.

Toplum | 22 Mart 2021 IGMG’den Su Tasarrufu Kampanyası 22 Mart 2021

Hiç kimse küresel iklim krizinin tek başına müsebbibi değil özellikle sanayi yönünden gelişmemiş ülkelerin halkları bu konuda en masum grubu oluşturuyor, ancak maalesef iklim değişikliklerinin sonuçlarından hepimiz etkileniyoruz. Dolayısıyla hem kişisel bazda hem de kurumsal bazda adımlar atmak durumundayız. Bu minvalde bizler de iklim kriziyle mücadele ve çevre bilincinin artırılması için üzerimize düşenleri yapmanın gayretindeyiz. Daha önce su tasarrufu için uygun musluk aparatlarının kullanılması konusunda camilerimizi teşvik etmiş ve birçok camimizde su tüketimini azaltmayı büyük ölçüde başarmıştık. Şimdiyse cami ve kurumlarımızda enerji tüketimini azaltmak için hangi tedbirleri almamız gerektiğini incelediğimiz bir çalışma başlattık. İlk etapta amacımız, enerji tasarrufunu sağlamak uzun vadede ise cemaatimizde ve cemiyetlerimizde çevrenin korunması konusunda bir bilincin yerleştirilmesi.

Camilerimiz Güvende Hissetmeli

İslamfobi, Müslümanlara yapılan ırkçılık ve saldırılar, camilere yönelik tehditler ve saldırılar yine devam ediyor. New York’ta yapılan bir araştırma da bu saldırıların azalmadığını verilerle ortaya koyarken Avrupa’da da durum farklı değil. Geçtiğimiz haftalarda Almanya Barnstorf IGMG Mevlana Camii’ne bir kez daha ırkçı tehdit mektubu yollandı. Daha önce de önce tehdit alan, ardından da camları kırılan camide yine aynı şeylerin yaşanmasından endişe ediliyor. İsveç’in Jönköping kentinde de bir camiye 3 ay içinde üçüncü saldırı yapıldı. Her iki caminin idarecileri de geçmişte yaşanan saldırıların polise ve gerekli mercilere iletildiğini ancak herhangi bir sonuç alınmadığını vurguluyor. Biz Müslümanlar olarak elbette ki bu saldırılar karşısında camiye gitmekten vazgeçmeyeceğiz. Bu saldırılardan daha da üzücü olan durum faillerin cezasız kalmasıdır. Yetkililerden beklentimiz ve talebimiz bu konuya çok daha büyük bir titizlik ve hassasiyetle eğilmeleridir.

Genel Kurulumuz Hayırlara Vesile Olsun 

18 Eylül’de 13. Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Yeniden idarecilerimizle yüz yüze büyük bir salon programında buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm şeffaflığıyla çalışmalarımızın aktarıldığı Genel Kurulumuzun teşkilatımıza, hizmetlerimize ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş