Gündem

Altaş: “Sivil Toplum Kuruluşlarına da Yardım Yapılmalı”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, Almanya’da federal hükûmetin açıkladığı yardım paketinde sivil toplum kuruluşlarının da dikkate alınmasını istedi.
12 Eylül 2022
IGMG Genel Sekteri Bekir Altaş

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, pandemi ve yüksek enflasyon sebebiyle Almanya’da federal hükûmetin ana hatlarıyla açıkladığı yardım paketinde sivil toplum kuruluşlarına da yardım ayrılmasını istedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş “Federal Hükûmet yardım paketinde sivil toplumu göz ardı etmemelidir. Sivil toplum kuruluşlarında milyonlarca insan toplumumuz için hayati öneme sahip hizmetlerde bulunuyorlar. Hükûmet bu insanları unutmamalı.” dedi.

Federal hükûmetin açıkladığı yardım paketini ana hatlarıyla takdire şayan, bulan Bekir Altaş, yardım paketinde sivil toplumun dikkate alınmadığını, hâlbuki, Almanya’daki yaklaşık 620.000 dernek bulunduğunu ve bu derneklerin 50 milyonun üzerinde üyesi bulunduğunu açıkladı. Altaş, “Bu derneklerin birçoğu toplumumuza vazgeçilmez katkılarda bulunuyor. Bunlar organize oluyor, inisiyatif alıyor, toplumsal birlikteliği güçlendiriyor ve sosyal barışı muhafaza ediyorlar. Ancak yardım paketinde göz ardı ediliyorlar. Bunu anlamak mümkün değil.” dedi.

Derneklerin de enflasyondan aynı oranda etkilenmiş olduğuna, kira ve enerji masraflarının yanı sıra üstlendikleri toplumsal hizmetleri devam ettirmek durumunda olduğuna dikkat çeken IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, cami cemiyetlerinin de pandemi ve enflasyondan etkilendiklerini, Almanya’da yaşayan milyonlarca Müslüman’ın temel dinî ihtiyaçlarının camiler tarafından karşılandığını bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş