Gündem

Almanya, “Siyasal İslamcılık Uzmanlar Konseyi”nin Görevini Uzatmadı

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, bakanlık bünyesinde kurulan “Siyasal İslamcılık Uzmanlar Konseyi”nin bir yıllık olan çalışma süresini uzatmadı.
12 Eylül 2022
Almanya Federal İçişleri Bakanı Faeser, "Siyasal İslamcılık Uzmanlar Konseyi'nin çalışma süresini uzatmayınca, aşırı sağ tarafından hedef alındı. @shutterstock

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, bir önceki Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından kurulan “Siyasal İslamcılık Uzmanlar Konseyi”nin çalışma süresini uzatmadı.

“Siyasal İslamcılık Uzman Konseyi”nin bazı üyeleri tarafından Alman medyasına yapılan açıklamaya göre, konseyin bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığının ilgili dairesi, konseyin çalışma süresinin uzatılmayacağını açıkladı. Açıklamanın üyelere video konferans yoluyla bildirildiği ifade edildi.

Aşırı Sağ Tepki Gösterdi

Federal İçişleri Bakanlığının “Siyasal İslamcılık Uzman Konseyi”nin çalışma süresini uzatmayacağını bildirmesi aşırı sağ siyasetçi ve araştırmacıları kızdırdı. Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada İçişleri Bakanı Nancy Faeser’i “İslamcılığın tehlikesiz olduğunu” göstermek ve bu “tehlikeyi” görmezden gelmekle suçladı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un haberine göre, konseyin “İslam eleştirmeni ve İslamcılık uzmanı” olarak tanınan üyelerinden Ruud Koopmans, İçişleri Bakanlığının konseyin görev süresini uzatmamasından dolayı karardan “dehşete düştüğünü” ifade etti. İslam karşıtı görüşleri ile tanınan bir başka araştırmacı ve Frankfurt “Global İslam Araştırmaları Merkezi” Başkanı Susanne Schröter de, okullarda yaşanan birçok problemin “siyasal İslam” tarafından oluşturulduğunu ima ederek “bazı alanlarda “Alman toplumunun tamamen reddedildiği”ni ileri sürdü.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Milletvekili Christoph de Vries konseyin görev süresinin uzatılmamasını, “Demokrasiyi tehlikeye sokan siyasal İslamcılığı görmemezlikten gelme politikasının zirvesi” olarak nitelendirdi.

CDU’lu milletvekili Christoph de Vries 11 Eylül olayları yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda de Federal İçişleri Bakanı Nancy Feser’i konseyi kapatmakla eleştirdi ve “1 Hafta önce Siyasal İslam Uzmanlar Konseyini kapat, şimdi 1 hafta sonra da üzülerek 11 Eylül’ü an. İşte bu Nancy Faeser ile Federal İçişleri Bakanlığının inandırıcılığı.” paylaşımını yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş