Toplum

“Büyüklerimizin Hayali Birkaç Seccadelik Mescitlerdi, Bizimse Camilerimiz, Eğitim ve Gençlik Merkezlerimiz Var”

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı Tuğra Camisi’nin, inşaatı tamamlanan gençlik lokalinin açılışı gerçekleştirildi.
26 Eylül 2022
Gelsenkirchen Tuğra Gençlik Merkezi açıldı.

Almanya’nın Gesenkirchen kentindeki Tuğra Cami Gençlik Merkezi yapılan bir törenle açıldı. Cami İmam Hatibi Adem Hendek’in okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan açılış programına, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ve Türkiye’nin Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz’ın yanı sıra IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman, Gelsenkirchen Belediyesi Göç ve Entegrasyon sorumlusu Uwe Gerwin ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, toplu göçlerle bir başka yere göçenlerin geldikleri ülkelere hiç dönmediğini belirterek, göçmenlerin kültür, inanç ve gelenekleri ile zenginlik oluşturduklarını söyledi. Ergün ilk Müslüman göçmen neslin hayalinin birkaç seccadelik mescitler açmak olduğunu söyledi ve “Ama şimdi, büyük camilerimiz, eğitim ve gençlik merkezlerimiz oldu.” diyerek, geçmişle şimdiyi mukayese etti.

Yapılan ilk sohbete çok sayıda genç katıldı

“Dinlenip Kardeşlik Havası Oluşturabilecekeleri bir Mekan”

Kemal Ergün, Gelsenkirchen Tuğra Gençlik Merkezi’nin kıraathane, yani okuma bölümüyle, spor ve oyun mahalleriyle gençlerimizin gelip oynayabilecekleri, dinlenebilecekleri ve ünsiyet geliştirerek, kardeşlik havası oluşturabilecekleri bir mekân olacağını da söyledi.

Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz da 60 yıl önce, Türkiye’den gelen vatandaşların, bir taraftan Alman ekonomisine katkıda bulunurken, diğer taraftan da kurdukları derneklerle çok kültürlü bir Almanya’nın oluşmasına vesile olduklarını söyledi.

Gelsenkirchen Tuğra Gençlik Merkezi inşaatına 2019 yılında başlandı. Gençlik Merkezi, 2 katlı gençlik lokali içerisinde oyun ve sohbet ve okuma salonları bulunuyor.

Bu arada, Gençlik Merkezi’nin açılışından sonra yapılan ilk gençlik sohbetine 100’e yakın genç katıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş