Toplum

Almanya’da Emir Eşcinsel Çiftten Alınarak Müslüman Aileye Verildi

Almanya'da koruyucu aile olarak eşcinsel çifte verilen Türkiye kökenli bebek, bu aileden alınarak, Türkiye kökenli koruyucu aileye teslim edildi.
17 Kasım 2022
@aa

Almanya’da koruyucu aile olarak eşcinsel çifte verilen Türkiye kökenli Aygül Küçükbıyık’ın 12 aylık bebeği Emir, tepkiler sonrası bu aileden alınarak, Türkiye kökenli koruyucu aileye teslim edildi. Süreci takip eden Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Küçükbıyık’ın, 27 Haziran’da Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğuna başvurarak, 30 Mayıs’ta koruma altına alınan ve ilgili kuruluşlarca koruyucu aile olarak belirlenen bir eşcinsel çifte verilen 7 aylık bebeği ile ilgili yardım istediği aktarıldı.

Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği’nin harekete geçtiği kaydedilirken, anneye yaşanan süreçte yasal destek sağlayan ataşelik görevlilerinin, ayrıca Alman makamlarıyla irtibat kurarak bebeğin Türkiye kökenli koruyucu aileye verilmesini talep ettiği aktarıldı. Yaklaşık 3 ay süren girişimlerin ve temasların ardından mutlu sona ulaşıldığı, küçük Emir’in 30 Eylül’de eşcinsel çiftten alındığı bildirildi. Daha sonra Türk bebeğin, Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliğinin koruyucu aileliğin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlediği toplantılarına da katılan Türkiye kökenli koruyucu aileye verildiği duyuruldu.

Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan 30 yaşındaki Aygül Küçükbıyık’ın oğlu Emir, Aachen Gençlik Dairesi tarafından himaye altına alınarak, Köln kentinin yakınlarında eşcinsel bir çifte verilmişti. Küçükbıyık, psikolojik nedenlerden dolayı çocuğa bakamayacağı ve çocuğun gelişiminin geride olduğu gerekçe gösterildiğini belirterek oğlu Emir’in 30 Mayıs 2021 tarihinde himaye altına alındığını ifade etmişti.(AA)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş