Toplum

Almanya’da Kira Yardımında Önemli Gelişme: “2 Ay Gecikecek!”

Almanya İmar Bakanı, 1,4 milyon vatandaşın heyecanla beklediği yeni kira yardımında gecikme olacağını açıkladı.
17 Kasım 2022
@Shutterstock

Almanya’da yüksek enflasyon ve artan kira fiyatları, vatandaşın maaşını eritmeye devam ediyor. Buna karşın 1,4 milyon vatandaş, büyük heyecanla kira yardımı reformunu bekliyor. İmar Bakanı Klara Geywitz’ten ise yardımı merakla bekleyen vatandaşlara kötü haber geldi. Bakan Geywitz, vatandaşların yeni yılda, resmî dairelerdeki yoğunluk nedeniyle 2 ay bekleyeceklerini öngördüklerini belirtti.

“geriye dönük olarak mart ayında ödenecek”

Klara Geywitz, vatandaşların yeni yılla birlikte söz konusu yardım için başvuruda bulunmaları durumunda 2 ay bekleyeceklerini tahmin ettiğini belirtti. Geywitz, “İnceleme süresinin uzamasını bekliyoruz. Resmi daire çalışanlarının önünde yığınla dosya var. 1 Ocak tarihi itibariyle başvuruda bulunan bir vatandaşın, Mart ayında yardım alabileceğini tahmin ediyoruz.” diye kaydetti. Geywitz ayrıca atlanılan ocak ve şubat ayları için kira yardımlarının geriye dönük olarak mart ayında ödeneceğinin altını çizdi.

Yeni yardım uygulamasına göre normal kira yardımının yanında daimi yakıt desteği de gelecek. Hükümet bununla birlikte dar gelirlilerin yakıt giderlerini bir nebze düşürmeyi hedefliyor.

Almanya’da Kira Yardımı

Almanya’da kira yardımı, sosyal yardım almayan dar gelirli ailelere veriliyor. Yeni dönemde ise söz konusu yardımdan asgari ücret ile çalışan veya aynı miktarda emekli maaşı alan kişiler de yararlanabilecek. Kira yardımının tam miktarı ise kira bedeli, kişi sayısı ve ikamet yerine göre değişkenlik gösteriyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş